To Queen.gr απαντά σε ερώτηση αναγνώστριας για τη βία στη σχέση

Η ανοχή δεν είναι λύση.

Το γράμμα της αναγνώστριας:
Καλησπέρα σας, θα ήθελα την συμβουλή σας για το τι θα έπρεπε να κάνω για κάτι που έμαθα για ένα γνωστό μου ζευγάρι. Ο αδερφός του συντρόφου μου διατηρεί εδώ και 7 χρόνια περίπου με μια κοπέλα. Γνωρίζω καλά ότι η κοπέλα αυτή ζηλεύει τον σύντροφο της σε υπερβολικό βαθμό. Είναι ένας άνθρωπος κτητικός που ελέγχει κάθε κίνηση όχι μόνο του συντρόφου της αλλά ακόμα και του περίγυρου του όπως επίσης με την φαντασία της μπορεί να φτιάξει τα πιο απίθανα σενάρια εξαπάτησης κάνοντας

φοβερές σκηνές ζήλιας φωνάζοντας μπροστά σε όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή εκείνη μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο σύντροφος της την είχε χτυπήσει ελαφρά (με ένα χαστούκι).

Δεν είπα τίποτα εκείνη την φορά. Μόνο με τον φίλο μου το συζήτησα κι εκείνος συμβούλεψε τον αδερφό του ότι δεν πρέπει να το ξανακάνει. Το θέμα ξεχάστηκε μέχρι που σήμερα ήρθαν και οι δυο στο σπίτι μας λέγοντας μας ότι η κοπέλα τον χαστούκισε αφού πρώτα τον κατηγόρησε ότι κοιτά έμενα ερωτικά κι ότι προσπαθεί να με "ρίξει" (πράγμα που φυσικά δεν ισχύει) κι εκείνος με μια φυσικότητα συνέχισε λέγοντας ότι την γρονθοκόπησε και για αυτό χρειάστηκε να πάνε στο νοσοκομείο να κάνει ακτινογραφίες.

Ευτυχώς η κοπέλα είναι καλά. Δεν ξέρω τι με τρόμαξε πιο πολύ η άσκηση βίας ή η φυσικότητα με την οποία παραδέχτηκε την πράξη του. Η αλήθεια είναι ότι δε μπόρεσα να αντιδράσω μιας και οι σχέσεις μας είναι τυπικές και ίσως να μην μου πέφτει λόγος άλλα δεν μπορώ να βλέπω βίαιες καταστάσεις γύρω μου κ να μένω άπραγη. Πείτε μου τι μπορώ να κάνω.

Η απάντηση του Queen.gr:
Η οικογενειακή βία είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά σε οικογένειες και σχέσεις. Κάθε μορφή βίας είναι κατακριτέα και αποτελεί πράξη κολάσιμη από το νόμο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι γίνεται από καμία πλευρά. Δεν είναι φυσιολογικό και οποιαδήποτε δικαιολογία και ανοχή οδηγεί σε περισσότερη βία. Προφανώς δεν είναι εύκολο να εμπλακείτε σε μία ξένη σχέση, αλλά για μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε φορείς και οργανώσεις που εξειδικεύονται σε τέτοια περαστικά. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε ένα πλήρως ενημερώμένο blog (kakopoihsh.wordpress.com) που γράφει αναλυτικά για το πως αντιμετωπίζεται η ενδοοικογενειακή βία.

Τηλέφωνα:
ΓΡΑΜΜΗ SOS ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ (24 ώρες το 24ωρο) - 15900

ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΘΗΝΑ: 210 5235318 και 5235250
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 210 4112091 και 4129101

ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 210 5244657

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (δευτ-παρ 16.00-20.00) - 210 3828126

ΓΡΑΜΜΗ "ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ" ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - 800-118-88881

Keywords
Τυχαία Θέματα