Shoppping therapy: Τρεις παγίδες που πρέπει να γνωρίζετε

Πώς θα γλιτώσετε τη ντουλάπα σας και το πορτοφόλι σας.

Τώρα που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και τα άγρια ένστικτα του «fashion victim» έχουν βγει στην επιφάνεια, προσέξτε πολύ γιατί είστε επιρρεπείς σε αγορές που δε θα σας χρησιμεύσουν. Ρούχα που έχετε ακόμα με το καρτελάκι στη ντουλάπα σας, τζιν που δε σας κάνουν και χρώματα που δεν ταιριάζουν με την επιδερμίδα σας είναι μόνο μερικές από τις άχρηστες σακούλες που γεμίσατε ψωνίζοντας απερίσκεπτα.

Δώστε

προσοχή στον υπάλληλο που θα σας εξυπηρετήσει και αν αρχίσει να σας λέει κάτι από τα παρακάτω, τότε απλά σκεφτείτε το καλά πριν πέσετε στην παγίδα του άσκοπου καταναλωτισμού. Σημασία έχει αυτό που θα πάρετε να σας αρέσει, να σας κάνει και να το φορέσετε αρκετές φορές για να το ευχαριστηθείτε, γι' αυτό λειτουργήστε όσο πιο έξυπνα μπορείτε.

Θα μικρύνει, θα μεγαλώσει, θα φαρδύνει και ίσως μπει στο πλύσιμο. Ανάλογα με τις ορέξεις σας, ο πωλητής θα προσπαθήσει να σας πείσει πως το κολλητό τζιν που δε σας αφήνει να αναπνεύσετε είναι της μόδας και φυσικά πρόκειται να σας ταιριάζει γάντι μετά από μερικά πλυσίματα. Αντισταθείτε και δοκιμάστε και άλλα νούμερα πριν καταλήξετε.

«Είναι το τελευταίο μας κομμάτι», σας λέει το κορίτσι από την εξυπηρέτηση πελατών και εσείς αγχώνεστε να το προλάβετε πριν σας το πάρουν άλλοι. Μα φυσικά και δε θα το κοιτάξει κανείς, καθώς πρόκειται για μία πανάκριβη ψηλοτάκουνη πλατφόρμα πάνω στην οποία με δυσκολία μπορεί κανείς να ισορροπήσει, γεμάτη φτερά, πούπουλα, πέτρες και ό, τι άλλο βάλει κανείς στο νου του. Απλά για να το ξέρετε, συνήθως δεν είναι τελευταίο κομμάτι, απλά η πωλήτρια βαρέθηκε να το κοιτάξει στον υπολογιστή.

Όταν αγοράζετε γούνες, παλτό και δερμάτινα πανωφόρια πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές. Συνήθως αυτός που σας εξυπηρετεί θα προσπαθήσει αν σας πουλήσει ένα νούμερο μεγαλύτερο από το πραγματικό σας μέγεθος με τη δικαιολογία πως θα ντυθείτε χοντρά, οπότε το ρούχο θα πρέπει να είναι ευρύχωρο. Μην κάνετε το λάθος και επιλέξτε κάτι που δε σας εφαρμόζει τέλεια, αλλιώς μην ψωνίσετε τίποτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα