Oscar de la Renta: Ο couturier που άλλαξε την πορεία της αμερικανικής μόδας

Το έργο του σχεδιαστή από την Δομινικανή Δημοκρατία ακόμα καθορίζει τα fashion trends

Γεννημένος την 22η Ιουλίου του 1932, στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο Oscar de la Renta άφησε την πατρίδα του, στην ηλικία των 18 ετών, για να πάει για σπουδές ζωγραφικής στη Μαδρίτη . Αρκετά σύντομα τον νεαρό κερδίζει η μόδα, στην οποία αφιερώνεται και γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην haute couture παγκοσμίως. Τα κολακευτικά

και θηλυκά κομμάτια του εξακολουθούν, δεκαετίες αργότερα, να εμπνέουν και να ομορφαίνουν το στυλ των γυναικών όλου του κόσμου.

«Είμαι αεικίνητος. Πάντα κάνω κάτι. Η δημιουργική διαδικασία δεν σταματάει ποτέ», έχει πει ο ίδιος για τον εαυτό του. Εκτός από το πάθος του για την υψηλή ραπτική, ο de la Rent είναι διάσημος και για την αγάπη αλλά και την στήριξή του στον κόσμο της τέχνης. Έχει υπάρξει στα συμβούλια οργανισμών όπως η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και το Carnegie Hall, ενώ υποστηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδρύματα όπως τα New Yorkers for Children και το Spanish Institute. Εκτός από τις συγκλονιστικές fashion δημιουργίες του από το 2002 ο de la Renta έχει προσθέσει και ένα νέο δημιουργικό κλάδο στη ζωή του: αυτό του σχεδιασμού επίπλων. Σε όποιο τομέα και αν δραστηριοποιείται, πάντως, ένας δημιουργικός άνθρωπος δεν ησυχάζει ποτέ και μας χαρίζει πάντα εκπλήξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα