H-House: Σπίτι κατευθείαν από τον παράδεισο

Από την μορφολογία και το σχήμα του μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια, αυτό το σπίτι οδηγεί στον 7ο ουρανό.

Χτισμένο στην Trosa, στο αρχιπέλαγο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, αυτή η πανέμορφη ιδιωτική κατοικία που βλέπει στον ωκεανό, έχει το όνομα H-House και είναι ακριβώς αυτό. Ένα σπίτι (House) βγαλμένο από τον παράδεισο (Heaven). Εκτός από τη σημειολογία, βέβαια, το σπίτι είναι σχεδιασμένο στη μορφή ενός «H» για να προστατεύεται από το σκληρό κλίμα της περιοχής που δημιουργεί ισχυρούς ανέμους.

Στην περιοχή αυτή τα

καλοκαίρια είναι σύντομα και οι χειμώνες μεγάλοι και δύσκολοι, και βάσει αυτών των καιρικών συνθηκών κατασκευάστηκε το H-House, σε συνδυασμό με την ανάγκη για φυγή και γαλήνη. Το αποτέλεσμα; Ένα σπίτι «χωρίς σύνορα», εκτεθειμένο στην φύση αλλά ταυτόχρονα απόλυτα προστατευμένο από αυτήν.

Η συνολική του έκταση είναι 240τ.μ., αν και το 1/3 από αυτά είναι εξωτερικοί στεγασμένοι χώροι, όπως η κεντρική βεράντα με το υπαίθριο τζάκι, η οποία έχει θεά σε μια ήρεμη και ρηχή πισίνα, πάνω στην οποία αντικατοπτρίζεται το παραθαλάσσιο τοπίο.

Στο εσωτερικό, οι κοινοί χώροι περιλαμβάνουν δάπεδα από τσιμέντο, ενώ ο χώρος του προσωπικού υπνοδωματίου είναι ανυψωμένος από το τσιμέντο, με σκουρόχρωμο ξύλινο δάπεδο και ξύλινη εσωτερική επένδυση.

Ο συνδυασμός ελαφριών και βαρέων υλικών, όπως τσιμέντο, «σκουριασμένο» μέταλλο, ακατέργαστο ξύλο πεύκου και ξύλο με «νερά», δημιουργεί μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα