Focus: πλαστός κιτρινισμός της μούτζας

Σήμερα, δυο μέρες μετά τις δεύτερες εκλογές του 2012, κυκλοφόρησε ως εξώφυλλο από το περιοδικό Focus άλλη μια πρόκληση. Ηταν πλάστο αλλά επειδή ο κιτρινισμός, η απλούστευση, η στοχοποίηση, ο λαϊκισμός ως παραπλάνηση λαών μαστίζει την Ευρώπη όλη και όχι μόνο εδώ, την άκρη της στην Μεσόγειο, το πιστέψαμε.
Στο μπλε εξώφυλλο, με την παλάμη του χεριού ανοιχτή στα χρώματα της σημαίας μας, το

χέρι να ρίχνει... μούτζα στους Έλληνες λόγων των εκλογικών αποτελεσμάτων και από κάτω ο τίτλος να γράφει «Bravo malakes». Γιατι να μην το πιστέψουμε άλλωστε; Το περιοδικό έχει βεβαρημένο παρελθόν! 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Focus εξόργισε και πάλι τους Έλληνες. Με εξώφυλλο τον Παρθενώνα να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας». Στο εξώφυλλο απεικονιζόταν ο Παρθενώνας βυθισμένος στη θάλασσα σχεδόν μέχρι το αέτωμα. Από τη θάλασσα προεξείχε επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο...είχε παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.

Πιο παλιά ακόμα το περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στους Έλληνες, γεγονός που είχε προκαλέσει και τότε θύελλα αντιδράσεων. Αν κάποτε είχαμε ελπίδες για την Ευρώπη των λαών, για τις συγγένειες μας και όχι τις διαφορές μας, αν υπήρχαν γέφυρες επικοινωνίας και αναζήτηση ομοιοτήτων και κοινών, τώρα η νέα τάξη πραγμάτων δημιουργεί μονό εχθρούς, ρατσισμό, φοβίες, προσβολές και μίση. Όχι ότι θα προσβληθούμε βεβαία απ την λοβεκτομημένη προσπάθεια πωλήσεων ενός γερμανικού περιοδικού. Είναι οι ίδιοι που εμάθαν προπαγάνδα απ'τον Γκεμπελς και απεικόνιζαν τον Εβραίο ως ποντίκι, πιο κοντά στα τρωκτικά παρά στην άρια, ανθρωπινή μοναδικότητα τους. Μόνο που οι οικονομικές, τραπεζικές τους Τρεμπλίνκες, Άουσβιτς και Ματχάουζεν δεν μας χωρανε όλους!

Για αυτό οι συντάκτες, οι γραφιάδες, οι διευθυντές, οι εκδότες, οι αρχισυντάκτες του Focus να θυμούνται πως στο τέλος κέρδισαν οι σύμμαχοι και δικαιωθήκαν οι Εβραίοι. Και αυτή η αλήθεια, δεν ειναι πλαστογραφημένη...

Keywords
Τυχαία Θέματα