Υποκλοπές και στο βάθος σχέδιο κατά Καραμανλή

Θέμα χρόνου θεωρείται σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η συνένωση των δικογραφιών για τις υποθέσεις των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή καθώς προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις σύνδεσής τους! Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο ξεχωριστές ανακρίσεις που διενεργούσαν τακτικοί ανακριτές προέκυψαν συνάφειες, οι οποίοι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μια κοινή γραμμή ενώνει τις δύο υποθέσεις.

Οπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Δημοκρατία», μαρτυρικές καταθέσεις, απόρρητα έγγραφα και νέα

στοιχεία από άρση τηλεφωνικού απορρήτου οδήγησαν τους δύο τακτικούς ανακριτές που χειρίζονται τις δικογραφίες στο συμπέρασμα ότι πρέπει ένας δικαστικός λειτουργός να ερευνήσει αυτό που διαφαίνεται αλλά ακόμα δεν αποδεικνύεται…

Οτι, δηλαδή, την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή εξυφάνθηκε σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, μέρος του οποίου ήταν τόσο οι τηλεφωνικές υποκλοπές όσο και το σχέδιο δολοφονίας του, από τα μέλη, μάλιστα, μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εκείνη την περίοδο! Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κομβικό σημείο των ερευνών αποτέλεσε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η διαπίστωση ότι για δύο χρόνια –δηλαδή μέχρι και το 2007- μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι άγνωστοι δράστες συνέχισαν κανονικά το «έργο» τους. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές στο πλαίσιο των κυρίων ανακρίσεων προχώρησαν στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, συγκεκριμένων προσώπων, από την οποία προέκυψαν στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη εταιριών (όχι τηλεφωνικών) οι οποίες λειτουργούσαν ως βιτρίνες και φέρεται να έπαιξαν σκοτεινό ρόλο.

Παράλληλα, αναφέρει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», τα στοιχεία ότι η «κατασκοπεία συνεχιζόταν κανονικά» ενισχύθηκαν και από μαρτυρίες πολιτικών προσώπων ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία, για το σχέδιο δολοφονίας. Ομως πέραν αυτών κοινός παρονομαστής των δύο δικογραφιών, οι οποίες μόνο λόγω του περιεχομένου τους αποτελούν “κινούμενες βόμβες”, είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις στο «στόχαστρο» βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Πριν από 7 χρόνια, το 2006, οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες έκαναν το λάθος που ενδεχομένως κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην αποκάλυψή τους.

Αποπειράθηκαν να υποκλέψουν συνομιλίες του κ. Καραμανλή με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και τον Βούλγαρο Παρβάνοφ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Οι Ρώσοι το κατάλαβαν και στη συνέχεια, αφού πρώτα έστειλαν μυστικούς πράκτορες στην Αθήνα (έστω και με καθυστέρηση 2 ετών), ενημέρωσαν την ΕΥΠ για την ύπαρξη ομάδας 20 ατόμων που παρακολουθούσε τον Καραμανλή και από το 2006 μέχρι το 2008 οργάνωνε την δολοφονία του!

Για την ιστορία όσον αφορά την υπόθεση των υποκλοπών έχει ασκηθεί από τον Σεπτέμβρη του 2010 ποινική δίωξη για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου για το διάστημα 2004-2005, ενώ για το «σχέδιο δολοφονίας» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων από τον Μάρτιο του 2012, για τα αδικήματα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

The post Υποκλοπές και στο βάθος σχέδιο κατά Καραμανλή appeared first on Enimerwsi.gr - Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα