ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών στην Ελλάδα

Με μία οργισμένη ανακοίνωση απάντηση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στους τους ισχυρισμούς του τουρκικού Τύπου περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα, καθώς ο Τούρκος καμικάζι που χτύπησε την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα είχε περάσει τα τουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας.

«Ουδεμία αναφορά υπήρξε στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά

με τον ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας. Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση» ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες. Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας» υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα κατηγόρησε την τουρκική πλευρά ότι το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. «Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση» σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

The post ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών στην Ελλάδα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα