Υπεγράφη η σύμβαση με τη Siemens για τη σηματοδότηση των επεκτάσεων του Μετρό

Υπεγράφη η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens για την κατασκευή του συστήματος σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας. Λόγω της εκκρεμότητας αυτής η παράδοση των συγκεκριμένων σταθμών είχε καθυστερήσει σχεδόν...

δύο χρόνια. «Είμαι αρκετά ευτυχής να πω ότι σήμερα, με την υπογραφή αυτής της συμβάσεως εκπληρώνεται μία από
τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Οφείλω να χαιρετίσω», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, «όχι μόνο την αποζημίωση που αποδέχθηκε να καταβάλει η εταιρεία Siemens στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και την δέσμευσή της, για μια σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα. Επενδύσεις που είναι σημαντικές, γιατί και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και γιατί παρέχουν υψηλή τεχνογνωσία στην Ελλάδα και αφήνουν σημαντική προστιθέμενη αξία … η αποζημιωτική σύμβαση θα έρθει προς κύρωση στην Βουλή, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο υπουργός ζήτησε από την εταιρεία την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου, προκειμένου να αποδοθούν οι επεκτάσεις του Μετρό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους πολίτες προς χρήση.
Keywords
Τυχαία Θέματα