Ξεκίνησε η Άνοιξη;

Αν κάποιος κοιτάξει τον ουρανό σήμερα που έχει τη γνωστή θολούρα λόγω της σκόνης και το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 20 βαθμούς σίγουρα θα έχει αμφιβολίες αν πράγματι το ημερολόγιο του δείχνει σωστά 4 Φεβρουαρίου και δεν έχει ξεκινήσει η Άνοιξη.

Όπως εξηγεί o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος «πράγματι οι θερμοκρασίες του τελευταίου διημέρου είναι υψηλές για την εποχή. Χθες Κυριακή ο υδράργυρος ξεπέρασε και τους 20 βαθμούς σε αρκετές περιοχές. Ενδεικτικά στην Αθήνα

το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου η μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι μόλις 13 βαθμοί, δηλαδή είμαστε 6-8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όμως με τους χθεσινούς θυελλώδες νοτιάδες που έφτασαν και τα 9 μποφόρ μεταφέρθηκε στη χώρα μας και αφρικανική σκόνη. Το φαινόμενο αυτό αν και συνηθισμένο τους ανοιξιάτικους μήνες είναι εξαιρετικό σπάνιο να συμβαίνει τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου».

Στην εικόνα η μεταφορά σκόνης για σήμερα το μεσημέρι όπως υπολογίζεται από το μοντέλο μεταφορά σκόνης που «τρέχει» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

The post Ξεκίνησε η Άνοιξη; appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα