Βερολίνο – Βρυξέλλες φτιάχνουν το πλαίσιο που θα επιτρέψει έξοδο μιας χώρας από το ευρώ

Εντείνονται οι πληροφορίες εκ μέρους του ελληνικού τραπεζικού συστήματος περί ύπαρξης σχεδίου Β από τη μεριά της ΕΚΤ και της Ε.Ε. αναφορικά με την θέσπιση διαδικασίας έξωσης χώρας – μέλους της Ευρωζώνης, με πρότυπο την Κύπρο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του newmoney.gr, κύκλοι των ελληνικών τραπεζών έχουν πληροφορηθεί από τις Βρυξέλλες

πως σε περίπτωση που η Κύπρος δεν προχωρήσει σε κούρεμα οποιασδήποτε μορφής ή δεν πειθαρχήσει στις επιταγές του έκτακτου Eurogroup θα οδηγηθεί στην έξοδο όχι απλά για παραδειγματισμό των άλλων χωρών του νότου αλλά και ως «πείραμα» (case study) για το πώς θα υπάρξει διαδικασία εξόδου από το ευρώ για χώρα – μέλος της.

Όλα αυτά θα γίνουν μέσω συνταγματικής αναθεώρησης υπό το καθεστώς του κατεπείγοντος λόγω του συστημικού κινδύνου που θα υπάρχει εξαιτίας της Κύπρου. Όμως από εκεί και μετά μια τέτοια απόφασηθα αποτελέσει ευρωπαίκό τετελεσμένο για κάθε άλλη χώρα που θα θελήσει να «ρισκάρει» όπως έγινε στο νησί με την απόφαση άρνησης του σχεδίου της Ε.Ε. από την τοπική Βουλή.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ από το newmoney.gr εδώ

The post Βερολίνο – Βρυξέλλες φτιάχνουν το πλαίσιο που θα επιτρέψει έξοδο μιας χώρας από το ευρώ appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα