«Τρικυμία» στη Βουλή για την επιστράτευση των ναυτεργατών

Στην ολομέλεια της Βουλής συνεχίστηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για την επιστράτευση των ναυτεργατών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τόνισε: «Τις συνέπειες από τις απεργίες

θέλετε να τις δείτε ή όχι; Γιατί ακούω τώρα τι θα γίνει με την ακτοπλοϊα, αν είναι πυκνή ή όχι, αλλά τώρα δεν είναι καθόλου».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «μέσα σε δέκα μέρες η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί για δεύτερη η φορά το χουντικής πατέντας νόμο περί πολιτικής επιστράτευσης. Όποιος αντιδρά τον ντύνετε στο χακί. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρωζώνη που να έχει τέτοια νομοθεσία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε πως «θα πρέπει όλοι να κάνουμε τα πάντα να λήξει αυτή η κατάσταη της ακραίας πόλωσης».

Ο Νότης Μαριάς σημείωσε «η κυβέρνηση πυροδοτεί ρήξη με τους ναυτεργάτες και την ίδια ώρα προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει για 10 μήνες να μην υπάρχει πλοίο σε ορισμένα νησιά».

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης μίλησε για «ισορροπίες που προσπάθησε να κρατήσει το κόμμα του ανάμεσα στην αρχή αναλογικότητας και τη στάθμιση συμφερόντων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αισχρή πράξη εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει τη θεωρία του νόμου και της τάξης απέναντι σε έναν εξαθλιωμένο λαό».

The post «Τρικυμία» στη Βουλή για την επιστράτευση των ναυτεργατών appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα