Τρεις συλλήψεις για εκβιασμό ιδιοκτήτη περιπτέρου

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Βραχάτι Κορινθίας, τρεις Ρομά 42, 26 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εκβίαση, αντίσταση, σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες ζήτησαν από ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Βραχάτι να τους παραδώσει πακέτα τσιγάρων, χωρίς να τα πληρώσουν. Στο σημείο βρισκόταν αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ο αρχιφύλακας γνωστοποίησε την ιδιότητά του στους Ρομά, και αφού αυτοί αρχικά τον απείλησαν, στη συνέχεια τού επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με σιδερένιο λοστό.

Ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρχιφύλακας κατάφερε να ακινητοποιήσει δύο από τους τρεις, οι οποίοι συνελήφθησαν με την επέμβαση αστυνομικών του τμήματος Βραχατίου, που στο μεταξύ ειδοποιήθηκε.

Ο 29χρονος που δεν συνελήφθη αρχικά, επιβιβάστηκε σε φορτηγό όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Κορινθίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ μέσα στο όχημα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έναν σιδερένιο λοστό.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, ότι οι τρεις συλληφθέντες εκβίαζαν συστηματικά τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη περιπτέρου, απειλώντας να του καταστρέψουν το περίπτερο, αν δεν τους έδινε δωρεάν τσιγάρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Τρεις συλλήψεις για εκβιασμό ιδιοκτήτη περιπτέρου appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα