Το παρελθόν των ελληνικών ομάδων… στις ανατροπές!

Ο Ολυμπιακός καλείται απέναντι στη Λεβάντε να ανατρέψει μια διαφορά τριών γκολ για να προκριθεί. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί άλλες τρεις φορές στο ευρωπαϊκό παρελθόν των ελληνικών ομάδων.

Μπορεί ο στόχος της πρόκρισης για τους Πειραιώτες απέναντι στους Ισπανούς να μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολος να επιτευχθεί ύστερα από την ήττα με 3-0 στον πρώτο αγώνα, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί απίθανος, αφού έχουμε παραδείγματα τέτοιων υπερβάσεων

στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρώτος το είχε καταφέρει αυτό ο Παναθηναϊκός στην πορεία του προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ τη σεζόν 1970-1971. Οι «πράσινοι», στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της χρονιάς εκείνης, είχαν αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, στην έδρα του οποίου ηττήθηκαν με 4-1. Το εκτός έδρας γκολ για τον Παναθηναϊκό είχε πετύχει ο Αριστείδης Καμάρας στο 56ο λεπτό.

Στον επαναληπτικό της Λεωφόρου το «τριφύλλι» κέρδισε με σκορ 3-0, με δύο τέρματα από τον Αντωνιάδη και άλλο ένα από τον Καμάρα, και πέτυχε την μοναδική πρόκριση ελληνικής ομάδας σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τη χρονιά 1976-1977 στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την ΚΠΡ. Η «Ένωση» θα ηττηθεί με 3-0 στην Αγγλία, δεχόμενη δύο γκολ με πέναλτι μέχρι το δέκατο λεπτό της αναμέτρησης.


Στη ρεβάνς της Φιλαδέλφειας, ο «Δικέφαλος» θα επικρατήσει με το ίδιο σκορ (δύο γκολ ο Μαύρος, ένα ο Παπαϊωάννου) και καθώς τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού, με σκορ 7-6.


Τελευταία φορά που ελληνικός σύλλογος ανέτρεψε διαφορά τριών γκολ ήταν τη χρονιά 1987-88, όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με την ουγγρική Χόνβεντ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «πράσινοι» είχαν ήδη ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια όπως η Οσέρ και η Γιουβέντους, όμως στο παιχνίδι της Βουδαπέστης κόντρα στους Ούγγρους βρέθηκαν να χάνουν με σκορ 5-0. Ο Σαραβάκος πέτυχε δύο γκολ για να μειώσει το σκορ και να αυξήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης.


Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός πέτυχε θριαμβευτική νίκη με 5-1, βρίσκοντας σκορ δύο φορές από τον Βλάχο, καθώς και από τους Αντωνίου, Σαραβάκο, Μπατσινίλα.


Μήπως απόψε ήρθε η ώρα του Ολυμπιακού να πετύχει κάτι αντίστοιχο;

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Το παρελθόν των ελληνικών ομάδων… στις ανατροπές! appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα