Το ΚΚΕ συμπαρίσταται στον κυπριακό λαό

Τη συμπαράστασή του εκφράζει, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, στον κυπριακό λαό, «που βρίσκεται στο επίκεντρο εκβιασμών τόσο από τη μεριά της ΕΕ και του ΔΝΤ όσο και από τη μεριά της Ρωσίας, με τη συνενοχή της κυπριακής και ελληνικής κυβέρνησης, για να δεχτεί νέες σκληρές θυσίες».

«Τα διάφορα σχέδια, που διαπραγματεύεται η κυπριακή κυβέρνηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη Ρωσία,

δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά επικεντρώνονται στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και, κυρίως, στο ζήτημα ποιας χώρας και ποιων επιχειρηματικών ομίλων τα κεφάλαια και οι καταθέσεις θα βγουν πιο ενισχυμένα ή λιγότερο χαμένα» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «καταρρίπτεται ο μύθος της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης εντός ΕΕ, που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι, όποιο σχέδιο και να επιλεγεί, «τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο κυπριακός λαός», ενώ επισημαίνει ότι «οι αντιθέσεις, που διαπλέκονται και με τους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων και επιχειρηματικών ομίλων για το ποιοι θα βάλουν χέρι στο φυσικό αέριο της Κύπρου, οδηγούν και το Κυπριακό ζήτημα σε μεγάλους κινδύνους».

«Η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα, που τη στηρίζουν, αξιοποιούν τις εξελίξεις στην Κύπρο για να ενισχύσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές σε βάρος του ελληνικού λαού, προκειμένου να υποταχθεί στην ίδια πολιτική των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ αναγορεύουν τα πάντα σε ζήτημα “δυναμικής διαπραγμάτευσης” από μια άλλη κυβέρνηση».

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει «και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και την εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει ότι «πραγματική λύση τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ, μπορεί να έχει υπάρχει στα πλαίσια ενός αγώνα ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενός αγώνα που θα κάνει το λαό, κυρίαρχο του πλούτου που παράγει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Το ΚΚΕ συμπαρίσταται στον κυπριακό λαό appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα