Το ΕΣΠΑ θα βάλει στο τραπέζι η ΔΗΜΑΡ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ομόθυμη καταδίκη της βίας», λένε στην Αγίου Κωνσταντίνου, λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου τα τελευταία κρούσματα βίας αναμένεται να κυριαρχήσουν.

Την ίδια ώρα όμως, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο (τουλάχιστον) ακόμα θέματα στην ατζέντα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr,

ο κ.Κουβέλης προτίθεται να θέσει στο τραπέζι τα αναπτυξιακά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν την χώρα.
Ειδικότερα, θα ρωτήσει να μάθει και θα ζητήσει εντονότερη πίεση για καλύτερα αποτελέσματα στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για θέματα ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται σε όσα θα πει γύρω από τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη επανεξέτασης της δέσμευσης της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Παράλληλα, θα ζητήσει να ληφθούν μέτρα προστασίας για την κοινωνία που πλήττεται, προτείνοντας πιθανώς κάποια από αυτά.

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Φώτη Κουβέλη να θέτει και ζήτημα ΑΟΖ δεν επιβεβαιώνονται από την Αγίου Κωνσταντίνου, με στελέχη της πάντως να δηλώνουν πως εφόσον τεθεί από οποιαδήποτε πλευρά, είναι έτοιμοι να το συζητήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός συζήτησης δεν αναμένεται να μείνει το θέμα της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις με το σημερινό υπόμνημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. Στη σύσκεψη άλλωστε, θα τεθεί επί τάπητος η διαδικασία με την οποία θα στηθούν οι κάλπες στη Βουλή την Πέμπτη.

The post Το ΕΣΠΑ θα βάλει στο τραπέζι η ΔΗΜΑΡ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα