Τις… δεκαπλασίασε η «Μπάρτσα»

Με την τέταρτη συνεχόμενη «Χρυσή Μπάλα» που κέρδισε ο Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 10. Ο καταλανικός σύλλογος είναι από πέρυσι αυτός με τα περισσότερα τρόπαια, αλλά φέτος είναι ο πρώτος και ο μοναδικός που φτάνει τον διψήφιο αριθμό, 10.

Στη δεύτερη θέση στα τρόπαια ισοβαθμούν Μίλαν και Γιουβέντους που έχουν από 8, ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 6, ενώ 5 έχει η Μπάγερν Μονάχου.

Το… ποδαρικό στην κατάκτηση του βραβείου για την Μπαρτσελόνα έκανε ο Σουάρεθ, ο οποίος ήταν ο πρώτος παίκτης των «μπλαουγκράνα» που το κέρδισε το 1960. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Γιόχαν Κρόιφ, που βραβεύτηκε

δύο συνεχόμενες φορές τις χρονιές 1973- 1974.

Είκοσι χρονιά μετά ο Χρίστο Στόιτσκοφ, πρόσθεσε άλλη μία «Χρυσή μπάλα» στη συλλογή της Μπαρτσελόνα. Το 1999 οι Καταλανοί έφτασαν τις πέντε με τον Ριβάλντο και το 2005, ο Ροναλντίνιο ήταν ο έκτος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παγκοσμίως για την χρονιά που πέρασε.

Και μετά ήρθε το φαινόμενο Μέσι. Στην αρχή υπό την καθοδήγηση του Φράνκ Ράικαρντ και στη συνέχεια του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο 25χρονος Αργεντινός εξελίχθηκε σε έναν παίκτη μοναδικό στο είδος του, που παρουσίασε συνέπεια στις καλές εμφανίσεις και που έχει καταφέρει να «εξυμνήσει» αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο, καθώς σε κάθε του εμφάνιση εντυπωσιάζει ολοένα και περισσότερο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ που υπάρχει στο άθλημα.

Το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, για αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι κατάφερε να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» τέσσερις συνεχόμενες φορές (2009, 2010, 2011, 2012), κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα ρεκόρ στο ενεργητικό του.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Τις… δεκαπλασίασε η «Μπάρτσα» appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα