Την Άρσεναλ την κατάφερε

Η Τσέλσι, μπορεί να δυσκολεύεται φέτος κόντρα στις ομάδες του Λονδίνου, στα τοπικά ντέρμπι, αλλά την Άρσεναλ, την έχει! Μετά το επιτυχημένο πέρασμα από το «Έμιρεϊτς» στον πρώτο γύρο, οι «μπλε» επικράτησαν των «κανονιέρηδων» και στο χιονισμένο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 2-1!

Με τον Γουόλκοτ να μειώνει σε 2-1 στο 58ο λεπτό, ξύπνησαν οι… μνήμες απ’ ό,τι συνέβη μεσοβδόμαδα, ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κόντρα στη Σαουθάμπτον, που κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 2-2. Η Άρσεναλ, όμως, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ

κάποια από τις καλές ευκαιρίες που είχε στην επανάληψη, με αποτέλεσμα, η απόδοση της Τσέλσι και τα δύο γκολ από το πρώτο μέρος, να κρίνουν ουσιαστικά το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής.

Στο -6 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, έχασαν έδαφος στην προσπάθεια για να μπουν ξανά στην πεντάδα, οι «κανονιέρηδες».

Η Τσέλσι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά. Ναι μεν τη βοήθησε και η… ανυπαρξία της Άρσεναλ, οι παίκτες της οποίας δεν ήξεραν που πατούσαν και πού βρίσκονταν, αλλά οι «μπλε» εξουδετέρωσαν τους αντιπάλους τους και στην επίθεση… πετούσαν «φωτιές»! Οι Μάτα, Αζάρ και Όσκαρ έκαναν τεράστιο ματς και με τη συμπλήρωση των πρώτων 16 λεπτών του αγώνα, η Τσέλσι είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι «κανονιέρηδες», έμειναν στη χαμένη ευκαιρία του Ζιρού στο 5ο λεπτό, όταν ο Γάλλος από πλάγια θέση και αριστερά μέσα στην περιοχή πλάσαρε άουτ. Έτσι, στην αμέσως επόμενη φάση που ξεκίνησε, όμως, από φάουλ του Ραμίρες στον Κοκλέν, ο Μάτα έγινε αποδέκτης εκπληκτικής μπαλιάς του Αθπιλικουέτα και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στον «ουρανό» της εστίας του Σέζνι για το 1-0!

Το γκολ έδωσε… «φτερά» στους παίκτες του Μπενίτεθ που στο 15’ από ακόμα μια αντεπίθεση, ο Ραμίρες ανατράπηκε από τον πορτιέρο της Άρσεναλ και ο Λάμπαρντ που ανέλαβε την εκτέλεση σκόραρε για το 2-0. Η μάχη του κέντρου είχε βγάλει νικητές τους «μπλε» από το πρώτο… δευτερόλεπτο και οι γηπεδούχοι βρίσκονταν συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή. Όταν γινόταν το αντίθετο, το τεχνητό οφσάιντ λειτουργούσε εξαιρετικά για να μην του επιτρέψει να απειλήσει και το ημίχρονο τελείωσε με θετικότατο πρόσημο για την Τσέλσι.

Πολύ διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ». Σα να άλλαξαν ρόλους οι δύο ομάδες, η Τσέλσι περίμενε την Άρσεναλ και έδειχνε αδυναμία να εμφανιστεί τόσο απειλητική, όσο στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Πετρ Τσεχ ήταν σταθερός, αλλά όπως φάνηκε, ήταν απλά θέμα χρόνου για τον Θίο Γουόλκοτ να «σπάσει» το τεχνητό οφσάιντ και να βάλει… φωτιά στο ματς. Αφού πρώτα ο Μερτεσάκερ με αριστερό, αλλά αδύναμο σουτ, δοκίμασε τα ρεφλέξ του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο Γουόλκοτ το πήρε πάνω του. Προειδοποίησε στο 48’ και δέκα λεπτά αργότερα, από εκπληκτική κάθετη του Καθόρλα, πλάσαρε πανέμορφα τον Τσεχ για το 2-1!

Ο Γουόλκοτ, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «κανονιέρηδες», ήθελε να χαρίσει στην ομάδα του ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να της προσφέρει, αλλά όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο στένευαν τα περιθώρια και ερχόταν το άγχος. Η εντολή για φουλ επίθεση από τον Αρσέν Βενγκέρ, έκανε… ευάλωτη την άμυνα των «κανονιέρηδων», αλλά κάθε φορά που ο Τόρες έφευγε στην αντεπίθεση και μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι, δεν το έκανε. Βέβαια, δεν το έκανε ούτε ο Μπα στο 83’, όταν πέρασε και τον Σέζνι από πλάγια, μπήκε στην περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Βερμάελεν που με υπερπροσπάθεια έπεσε μπροστά στην τελική γραμμή και έσωσε. Μέχρι και το 95ο λεπτό, που διήρκησε το ματς, η Άρσεναλ πίεσε ασφυκτικά, αλλά το σφύριγμα της λήξης επιβεβαίωσε το 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα, Όσκαρ (72’ Μπέρτραντ), Αζάρ (88’ Μαρίν), Τόρες (80’ Μπα)

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Ντιαμπί (75’ Αρσάβιν), Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Καθόρλα, Κοκλέν (59’ Ράμσεϊ), Ζιρού

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Την Άρσεναλ την κατάφερε appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα