Τι ποινή προβλέπεται για τον Αρκούδα

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Χρήστο Αρκούδα, εφόσον και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, προβληματίζει έντονα τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Η ουσία (Oxilofrine) που ανιχνεύθηκε στο πρώτο δείγμα του 23χρονου αμυντικού της Ένωσης ανήκει στα διεγερτικά.

Το πλαίσιο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις ποικίλλει.Στον νεαρό ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων» μπορεί να επιβληθεί από δημόσια επίπληξη μέχρι και δύο χρόνια τιμωρίας.

Εφόσον ο Αρκούδας τιμωρηθεί απλώς με επίπληξη – και από τη στιγμή που θα παραμείνει

στην ΑΕΚ – θα τεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν.

Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ προκειμένου να καθορίσει τη στάση της ομάδας στην υπόθεση, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι ο ποδοσφαιριστής και η Ένωση θα απολογηθούν στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, με την ομάδα να μην κινδυνεύει με καμία κύρωση.

Το ζήτημα αναμένεται να τραβήξει λίγο σε χρόνο, προκειμένου να δουν και στην ΑΕΚ τι θα γίνει με τον παίκτη. Ο Αρκούδας, πάντως, υποστήριξε ότι λίγο πριν υποβληθεί στον έλεγχο, ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ για τα συμπληρώματα διατροφής που είχε πάρει.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο θέμα είχε δημιουργηθεί την περσινή σεζόν (πάλι μετά από αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ) και τότε είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας ο τερματοφύλακας των Κρητικών Πολυχρόνης Βεζυρίδης. Η ποινή που επιβλήθηκε τότε ήταν αποκλεισμός δύο ετών από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Τι ποινή προβλέπεται για τον Αρκούδα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα