«Θεσμικό πραξικόπημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ τυχόν μετάθεση των αυτοδιοικητικών

Για παραδοχή της κυβέρνησης ότι παραμένει ανοιχτό ενδεχόμενο «θεσμικού πραξικοπήματος» μιλά σε μία σκληρή ανακοίνωσή του κατά του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και της κυβέρνησης, ο Νίκος Βούτσης. Αφορμή για την επίθεση εκ μέρους του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η μη προσέλευση του υπουργού στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετάθεση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Ιουνίου

2014, στα τέλη του 2015.

«Η ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης για μια δημόσια δέσμευση που θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο πολύμηνων διαρροών περί το θέμα, συνιστά δυστυχώς ευθεία παραδοχή ότι παραμένει ανοικτό ως ενδεχόμενο το να επιχειρηθεί ένα θεσμικό πραξικόπημα στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», σημειώνει ο κ.Βούτσης, κάνοντας λόγο για ʽμεθοδεύσειςʼ που αναζητούνται στις κορυφές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, για την χειραγώγηση πολιτικών σε αντίθεση με το διαμορφούμενο σήμερα πολιτικό σκηνικό. .

Καταγγέλλει ακόμα ʽμικροκομματικούς υπολογισμούςʼ και σκοπιμότητες γύρω από τη διαχείριση των δύο ΕΣΠΑ, την ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση πιέζεται από την δραματική συρρίκνωση των κονδυλίων της. «Να είναι σίγουροι όσοι σχεδιάζουν την παράνομη μακροημέρευση των εξουσιών τους για την εξυπηρέτηση της πελατειακής, κομματικής λογικής τους ότι θα αποτύχουν παταγωδώς», προειδοποιεί ο κ.Βούτσης, καταλήγοντας ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση θα μείνει έξω από αυτό το αντιδημοκρατικό παιχνίδι για τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων επʼ ωφελεία των μνημονιακών δυνάμεων».

The post «Θεσμικό πραξικόπημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ τυχόν μετάθεση των αυτοδιοικητικών appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα