Τέταρτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον ώστε να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός.

Οι δείκτες κατάφεραν πάντως στο τέλος να περιορίσουν τις απώλειες τους όταν έγινε γνωστό ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιστέψουν στο Κογκρέσο την Κυριακή καθώς τα περιθώρια για να επιτευχθεί μια συμφωνία στενεύουν

επικίνδυνα.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες φέρουν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ετοιμάζει μια νέα πρόταση ώστε να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός.

Το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά τροφοδότησαν σήμερα οι απαισιόδοξες προβλέψεις του ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Harry Reid για την πορεία των συνομιλιών, αλλά και τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής εκτίμησε ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποφευχθούν οι μαζικές αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών που προβλέπονται από το νέο έτος, ενώ κάλεσε το Κογκρέσο να ξεκινήσει και πάλι άμεσα τις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια λύση.

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους δηλώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner διαχειρίζεται τη Βουλή σαν δικτατορία καθώς δεν επιτρέπει να προχωρήσει η ψηφοφορία για τα μέτρα που έχουν ήδη περάσει από τη Γερουσία.

Τα μέτρα αυτά διατηρούν αμετάβλητους τους φορολογικούς συντελεστές για τα πρώτα 250.000 δολ. στα εισοδήματα των νοικοκυριών. Το πράσινο φως από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στα μέτρα αυτά θα έδινε την ευκαιρία στην αμερικανική οικονομία να αποφύγει τον δημοσιονομικό γκρεμό, πρόσθεσε ο Reid.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 18,20 μονάδες (-0,14%) κλείνοντας στις 13.096,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 4,20 μονάδων (-0,14%) και έκλεισε στις 2.985,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,70 μονάδων (-0,12%) κλείνοντας στις 1.418,00 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα