Συρία: Νέα αιματηρή επίθεση εναντίον διαδηλωτών

Τουλάχιστον 20 άμαχοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις πόλεις Χάμα και Χομς στη Συρία, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας...
άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών ώστε να διαλύσουν συγκεντρώσεις με αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν σε διάφορες συνοικίες της βόρειας πόλης Χάμα, έντεκα στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας και ένας πολίτης στο Κουσέιρ, στην περιφέρεια της Χομς», όπου εδώ και αρκετές εβδομάδες
ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις, αναφέρει το Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και δύο κατοίκους της περιοχής, οι διαδηλωτές καλούσαν ξανά τη διεθνή κοινότητα να τους προστατεύσει από την αιματηρή καταστολή που εξαπολύουν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-’σαντ. Οι εκκλήσεις έχουν ενταθεί μετά την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ ότι τερματίζει την αποστολή του στη Λιβύη μετά την επίτευξη του στόχου που ήταν η ανατροπή του Καντάφι.

Παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφεραν ακτιβιστές προσθέτοντας ότι οι διαμαρτυρίες ενισχύθηκαν μετά το θάνατο του συνταγματάρχη Καντάφι. Ο Μουάμαρ Καντάφι είχε στενούς δεσμούς με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Παράλληλα, στη βορειοδυτική Συρία οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια του χωριού Καφρούμα της επαρχίας Ιντλέμπ, κοντά στα τουρκικά σύνορα, και συνέλαβαν 13 άτομα, μεταξύ τους μια γυναίκα και το 12χρονο γιο της, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
naftemporiki
Keywords
Τυχαία Θέματα