Συννεφιά και πρόσκαιρες βροχές

Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες συνθέτουν σήμερα το σκηνικό του καιρού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι είναι νότιοι και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Ειδικότερα, στην Αττική επικρατούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν νεφώσεις με ασθενείς

τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -1 (μειον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου το βράδυ. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα στο Ιόνιο. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικές αυξημένες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη (15/01), στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη (16/01), στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Το επόμενο τριήμερο (17/01 – 18/01 και Σάββατο 19/01), στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

The post Συννεφιά και πρόσκαιρες βροχές appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα