Συνεργασία Μπερλουσκόνι – Λέγκας του Βορρά στις ιταλικές εκλογές

Με τη Λέγκα του Βορρά θα συνεργαστεί στις επερχόμενες ιταλικές εκλογές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, παράλληλα, δήλωσε ότι, πως σε περίπτωση νίκης του συνασπισμού τους, θα προτιμούσε να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε τη συνεργασία μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης λέγοντας χαρακτηριστικά «Habemus Papam» (Έχουμε Πάπα).

Επίσης, ο κ. Μπερλουσκόνι, αναφερόμενος στον Μάριο Μόντι

τόνισε πως είναι έτοιμος να κάνει διάλογο μαζί του αναφέροντας ωστόσο χαρακτηριστικά πως «ο Μόντι ήταν μια μεγάλη απογοήτευση καθώς δεν υπάρχει τρόπος να συζητήσεις μαζί του. Είναι ένας πολιτικάντης».

Από την πλευρά του ο κ. Μόντι δηλώνει έτοιμος να κάνει διάλογο και με τον Μπερλουσκόνι ενώ την Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματός του.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η συμμαχία της κεντροαριστεράς υπό το Δημοκρατικό Κόμμα προσεγγίζει το 40%, η δεξιά ενισχύεται και μαζί με τη Λέγκα φθάνει το 26-28%, ο Μόντι και οι κεντρώοι στο 15%, δημοφιλές αλλά με δημοσκοπική πτώση (14%) παραμένει το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

The post Συνεργασία Μπερλουσκόνι – Λέγκας του Βορρά στις ιταλικές εκλογές appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα