Συνάντηση Αβραμόπουλου-Μπαν Κι Μουν

Για το ζήτημα της ονομασίας και το κυπριακό συζήτησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον γ.γ. του ΟΗΕ στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «πολύ χρήσιμη» και «εποικοδομητική» τη συνάντηση. «Είναι, όπως γνωρίζετε, η δεύτερη συνάντησή μας εδώ στη Νέα Υόρκη,

στην έδρα του Οργανισμού, κάτι που αποτυπώνει τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην αποστολή και τις προσπάθειες του Γ.Γ. για την προώθηση και προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας αλλά και στον κόσμο ολόκληρο» είπε ο υπουργός Εξωτερικών μετά το τέλος της συνάντησης.

«Με το γ.γ. είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και για τις περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής» σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Μπαν Κι Μουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις θέσεις της Ελλάδας, τονίζοντας την ισχυρή βούληση της χώρας μας να υπάρξει πρόοδος στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει τα τελευταία 20 χρόνια ο κ. Νίμιτς, την εντολή του οποίου η Ελλάδα στηρίζει πλήρως.

«Η Ελλάδα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, σε αυτό το πλαίσιο, όπως πχ η πρότασή μας για την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης με τα Σκόπια, χωρίς ωστόσο να έχουμε δει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Ελπίζουμε, και το εννοούμε, σύντομα να διαμορφωθούν συνθήκες στη γειτονική χώρα, που να οδηγήσουν σε μια εποικοδομητική στάση εκ μέρους της ηγεσίας της» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι «ο Κυπριακός λαός, την Κυριακή, θα επιλέξει τη νέα ηγεσία του. Αυτή η ηγεσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικότατες προκλήσεις. Μπορεί να είναι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Κύπρου με όλες τις δυνάμεις της και να αγωνίζεται για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων».

The post Συνάντηση Αβραμόπουλου-Μπαν Κι Μουν appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα