Συμβιβαστική πρόταση προ του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ

Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων, Τζον Μπένερ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που απειλεί να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία στον αποκαλούμενο «δημοσιονομικό γκρεμό».

Ο κ. Μπένερ προτείνει να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κερδίζουν πάνω από 1.000.000 δολάρια το χρόνο, σε αντάλλαγμα για σημαντικές περικοπές στα προγράμματα συνταξιοδότησης, ωστόσο ο πρόεδρος Ομπάμα, δεν

είναι έτοιμος να το αποδεχτεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Λευκός Οίκος θεωρεί τη συμβιβαστική πρόταση του Μπένερ «ως μια πρόοδο» και αναμένει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του κ. Μπένερ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία της συμβιβαστικής πρότασης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Οι φορολογικοί συντελεστές είναι ένα από τα σημαντικά σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών. Η πρόταση Μπένερ είναι η πρώτη υπαναχώρηση από τη βασική θέση που έχει εκφράσει εδώ και μήνες ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Και οι δύο πλευρές θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη μακροπρόθεσμη μείωση του ελλείμματος μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα