Συμφωνία έως το Μάρτιο για την Κύπρο θέλει ο Άσμουσεν

Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει η συμφωνία για τον δανεισμό της Κύπρου, που θα συμπεριλαμβάνει εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, να επιτευχθεί έως τα τέλη του Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξήχθη σήμερα.

Ο Άσμουσεν είπε ότι η ΕΚΤ

είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο συντηρητικός ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης έχει ευρύ προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου την επόμενη εβδομάδα.

«Όμως χρειαζόμαστε κάποιον με τον οποίο να μπορούμε να συνομιλήσουμε εκεί ώστε να διαπραγματευθούμε ένα πρόγραμμα (δημοσιονομικής) προσαρμογής μαζί του», είπε ο Άσμουσεν. «Για να εγγυηθούμε την βιωσιμότητα του χρέους θα χρειαστούμε να δούμε, για παράδειγμα, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις. Ο προηγούμενος πρόεδρος το απέρριπτε αυτό».

«Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε και να δούμε εάν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα ως τα τέλη του Μαρτίου», συνέχισε ο Άσμουσεν.

Ο Αναστασιάδης έχει δεσμευτεί ότι θα επιτύχει σύντομα μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το δανεισμό της κυβέρνησης της νήσου.

The post Συμφωνία έως το Μάρτιο για την Κύπρο θέλει ο Άσμουσεν appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα