Στους 4 Μπράγκα, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ

Πορτογαλική κυριαρχία στα ημιτελικά του Europa League! Μετά την Πόρτο, η Μπράγκα τσέκαρε το εισιτήριο για τους 4 της διοργάνωσης, πετώντας εκτός την Ντιναμό Κιέβου, που φερόταν ως ένα από τα φαβορί. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την...
Μπενφίκα, που έμεινε στο 2-2 με την Αϊντχόβεν, αλλά πέρασε χάρη στο 4-1 του πρώτου αγώνα. Η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε ακόμα μία νίκη επί της Τβέντε, με 3-1 αυτή την φορά, και τσέκαρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση
εκεί που αντιμετωπίσει την Πόρτο.

Αϊντχόβεν - Μπενφίκα: 2-2 (17` Τζούτζακ, 25` Λενς - 45`+3` Λουιζάο, 63`πέν Οσκαρ Καρντόζο) (1-4 το α` ματς)

Αν και η Αϊντχόβεν το πάλεψε, δεν κατάφερε να νικήσει την Μπενφίκα, με την οποία έμειναν στο 2-2 και οι πορτογάλοι τσέκαραν το εισιτήριο για την φάση των 4, μετά και το υπέρ τους 4-1 από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για να πετύχουν την ανατροπή και κατάφεραν να πάρουν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 17` ο Τζούτζακ έκανε το 1-0 και οκτώ λεπτά αργότερα ο Λενς ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0.

Ο Λουιζάο όμως τους χάλασε τα σχέδια στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν και μείωσε σε 1-2.

Η Μπενφίκα κλείδωσε την πρόκρισή της στο 63`, όταν ο Μαρτσέλο ανέτρεψε τον Πεϊσοτο εντός περιοχής και ο Καρντόζο ισοφάρισε σε 2-2 από το σημείο του πέναλτι.

Η Αϊντχόβεν δεν μπορούσε πλέον να ελπίζει σε κάτι περισσότερο και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μπενφίκα να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League.

Τβέντε - Βιγιαρεάλ: 1-3 (32` Μπαϊράμι - 60`πέν. Ρόσι, 84`πέν. Μάρκο Ρούμπεν, 90` Κάνι) (1-5 το α` ματς)

Και τυπικά στους 4 του Europa League προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ, που επικράτησε με 3-1 της Τβέντε και, σε συνδυασμό με το 5-2 του πρώτου αγώνα, κλείδωσε μία θέση στην τετράδα.

Εχοντας το προβάδισμα των τεσσάρων τερμάτων του πρώτου αγώνα, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος, ενώ οι παίκτες της Τβέντε παρουσιάστηκαν πιο οργανωμένοι και πίεσαν για το γκολ. Η πίεσή της απέδωσε καρπούς στο 32` με τον Μπαϊράμι να γράφει το 1-0.

Και ενώ οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης, τα όνειρά τους γκρεμίστηκαν στο 58ο λεπτό. Ο Τιεντάλι ανέτρεψε τον Μουμπάρακ και δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ ο διαιτητής καταλόγισε και το πέναλτι υπέρ της Βιγιαρεάλ. Ο Ρόσι δεν αστόχισε από τα 11 βήματα, έκανε το 1-1 και χάρισε ουσιαστικά στην ομάδα του το εισιτήριο για τους 4.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα στα χέρια τους και με δύο γκολ στα τελευταία έξι λεπτά, με εύστοχη εκτέλεση του Ρούμπεν στο 84` και με ωραίο γκολ του Κάνι στο 90`, διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους.

Μπράγκα - Ντιναμό Κιέβου: 0-0 (1-1 το α` ματς)

Μετά την Λίβερπουλ, η Μπράγκα πέταξε εκτός διοργάνωσης και την Ντιναμό, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 αλλά προκρίθηκε χάρη στο 1-1 του πρώτου αγώνα στο Κίβεο, και πλέον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την
Keywords
Τυχαία Θέματα