Στο Βερολίνο με στόχο τις επενδύσεις

Με την επίσκεψη του σήμερα στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός ξεκινάει ένα δεύτερο γύρω σημαντικών ταξιδιών που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του θετικού κλίματος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για την χώρα μας αλλά και τις επενδύσεις προκειμένου να αρχίσει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt,

παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για μια κλειστή συνάντηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με κεντρικό προσκεκλημένο μια προσωπικότητα ευρωπαϊκής ακτινοβολίας.

Οι πάγοι μεταξύ δύο πλευρών φαίνεται να έχουν λιώσει για τα καλά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε μήνες την Γερμανία. Η πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Μόναχο, την καρδιά μέχρι πρότινος της κριτικής και της αμφισβήτησης απέναντι στην χώρα μας, δείχνει την μεγάλη αλλαγή που υπάρχει στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Στο συνέδριο, θα μιλήσουν επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Πεερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γιενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας, Λούις ντε Γκίντος και οι υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης Οικονομικών και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ, Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε

Για δεύτερη φορά ο Σαμαράς στην Καγκελαρία

Από τα τέλη Αυγούστου όπου ο Πρωθυπουργός έγινε δεκτός για πρώτη φορά από την Άνγκελα Μέρκελ μέχρι την Τρίτη το πρωί που θα ξαναπεράσει το κατώφλι της καγκελαρίας έχει «κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι» των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η αρχική γερμανική καχυποψία έδωσε την θέση της στην στήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Άλλωστε Σαμαράς και Μέρκελ έχουν συναντηθεί το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές εκτός γερμανικού εδάφους επιβεβαιώνοντας το κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι δύο ηγέτες συναντώνται συχνά, συνομιλούν ακόμη συχνότερα, ενώ το κλίμα στη Γερμανία -περισσότερο στους πολιτικούς κύκλους και λιγότερο στον Τύπο- έχει αλλάξει θεαματικά. Το Βερολίνο αντιμετωπίζει πλέον την ελληνική κυβέρνηση ως αξιόπιστο συνομιλητή, δεν χάνει μάλιστα ευκαιρία να την επαινέσει για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Νέο ραντεβού στην Κύπρο

Αντώνης Σαμαράς και Άνγκελα Μέρκελ θα ξανασυναντηθούν σε 4 μέρες στην Κύπρο. Θα παραστούν στην σύνοδο του ΕΛΚ στην οποία οικοδεσπότης θα είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

The post Στο Βερολίνο με στόχο τις επενδύσεις appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα