Στο δικαστήριο μητέρα που έστειλε το γιο της στο σχολείο με μπλούζα που έγραφε «είμαι βόμβα»

Μια 35χρονη στη Γαλλία και ο 29χρονος αδελφός της εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να απολογηθούν στις κατηγορίες για υποκίνηση τρομοκρατικών ιδεών.

Αιτία ότι η μητέρα Μπουσχρά Μπακούρ έστειλε το γιο της Τζιχάντ, στο σχολείο, φορώντας του μία μπλούζα που έγραφε «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου» και στάμπα «είμαι μια βόμβα».

Όταν ρωτήθηκε ο μικρός απολογήθηκε ότι την μπλούζα του την έκανε δώρο ο θείος του μιας και ο ίδιος είναι γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου ενώ η μητέρα

δήλωσε έκπληκτη από την εξέλιξη του περιστατικού αφού όπως δήλωσε για αυτή «αυτό είναι το όνομα του και γεννήθηκε αυτή την ημερομηνία».

Ο δικηγόρος δήλωσε στο δικαστήριο πως Τζιχάντ είναι ένα κοινό όνομα στη Μέση Ανατολή το οποίο σημαίνει «άγια ζωή» και η χρήση του ως «ιερός πόλεμος» αποτελεί παρερμηνεία.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις, και απήγγειλαν κατηγορία στα δύο αδέλφια ότι χρησιμοποιούν το παιδί με σκοπό την «υποκίνηση τρομοκρατικής πράξης».

Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με τη μέγιστη ποινή πέντε ετών ο καθένας και πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν καταδικαστούν. Η απόφαση αναμένεται στις 10 Απριλίου.

The post Στο δικαστήριο μητέρα που έστειλε το γιο της στο σχολείο με μπλούζα που έγραφε «είμαι βόμβα» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα