Σπιτικό φαγητό με 2,5 ευρώ

Σπιτική κουζίνα με μόλις 2,5 ευρώ προσφέρει ο δήμος Ηλιούπολης που μαγειρεύει ...
καθημερινά για τους δημότες του. Η κουζίνα είναι ανοικτή για όλους τους δημότες και η διανομή του φαγητού γίνεται στο πάρκο "Α. Κιντής".

Εδώ και λίγες μέρες το δημοτικό αναψυκτήριο φιλοξενεί μια... σπιτική κουζίνα, ανοιχτή για όλους τους δημότες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μέσα σε τρεις μέρες από τη λειτουργία της πάνω από 700 πολίτες έχουν προμηθευτεί σπιτικό φαγητό μόνο με 2,5 ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Χρήστος Γιαννάκης,
που συντονίζει την όλη διαδικασία είπε: "Είναι μια πρωτοβουλία που πήραμε εσχάτως, καθώς αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ηλιούπολη. Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα η σπιτική κουζίνα αποτελεί βοήθεια για τον κάθε εργαζόμενο".

Μια εργαζόμενη κάτοικος δήλωσε: "Είμαστε δυο άτομα στο σπίτι αλλά δεν μαγειρεύουμε κάθε μέρα γιατί δεν προλαβαίνουμε λόγω ωραρίων. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείς πολλά χρήματα. Σκεφτείτε μόνο το ένα κιλό κρέας έχει 5 ευρώ έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα για 2 άτομα".

Σημειώνεται, ότι ο πρώτος δήμος που πήρε αυτή τη πρωτοβουλία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ήταν ο Δήμος Αχαρνών. Βέβαια, οι δυο δήμοι διαφέρουν αρκετά στα οικονομικά τους, αφού ο Δήμος Αχαρνών πριν από καιρό είχε κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σε αντίθεση με τον Δήμο Ηλιούπολης, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους οικονομικά υγιείς δήμους.
Keywords
Τυχαία Θέματα