Σούπερ ντέρμπι για το Σούπερ Καπ της Ευρώπης

Ο υπερπρωταθλητής Ευρώπης θα γίνει γνωστό σήμερα τα μεσάνυχτα, καθώς Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης αναμετρώνται στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του «Louis II» του Μονακό. Η πρώτη ως πρωταθλήτρια Ευρώπης 2012, η δεύτερη ως...
κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ.

Στοιχηματίστε με τη William Hill για το ντέρμπι και κερδίστε Bonus μέχρι 100€

Τσέλσι:

Οι Λονδρέζοι κατέκτησαν τον περασμένο Μάιο το
πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους, κερδίζοντας στα πέναλτι την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 4-3 στον τελικό του «Αλιάνζ Αρίνα». Το νικητήριο πέναλτι πέτυχε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος είχε στείλει το ματς στην παράταση, ισοφαρίζοντας στο 88ο λεπτό το γκολ του Τόμας Μίλερ στο 83’ (στην παράταση δεν άλλαξε κάτι).

Επιθυμούν σήμερα να κατακτήσουν το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας τους, μετά από αυτό του 1998 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αρχικά επικράτησε με 0-2 της Γουίγκαν, στη συνέχεια κέρδισε με 4-2 τη Ρέντινγκ (πρόωρο ματς της 3ης αγωνιστικής) και το περασμένο Σάββατο κατέβαλε την αντίσταση της Νιουκάστλ με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (Αζάρ με πέναλτι στο 22’ και Τόρες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου). Στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι της έχασε με 2-3 από την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, για το «Κομιούνιτι Σιλντ».

Οι «μπλε» θα στερηθούν σήμερα των υπηρεσιών του αρχηγού Τζον Τέρι, ο οποίος είναι τιμωρημένος από τον περσινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα. Οι Γκάρι Κέιχιλ και Νταβίντ Λουίζ θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Επιστρέφει πιθανότατα στο αρχικό σχήμα ο Φρανκ Λάμπαρντ (σε σχέση με το ματς κόντρα στη Νιουκάστλ), με τον Ραούλ Μεϊρέλες να κάθεται στον πάγκο. Οι νεοαποκτηθέντες Βίκτορ Μόουσες (εξτρέμ) και Θέσαρ Αθπιλικουέτα (δεξί μπακ) πολύ δύσκολα θα πάρουν φανέλα βασικού, όντας αναπληρωματικοί.

Ο Εντέν Αζάρ διέρχεται περίοδο εκπληκτικής φόρμας, όπως και ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος θα τεθεί σήμερα αντιμέτωπος με την ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του για τη Λίβερπουλ το 2007 (και μετέπειτα για την Τσέλσι).

Η πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τσεχ – Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς – Μίκελ, Λάμπαρντ – Αζάρ, Μάτα, Ραμίρες – Τόρες.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεταγραφές της Τσέλσι (Κλικ εδώ)

Ατλέτικο:
Η Ατλέτικο, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει να επαναλάβει σήμερα το προπέρσινο κατόρθωμα (2010), όταν είχε κατακτήσει το πρώτο της Σούπερ Καπ επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ με 2-0, έχοντας ως σκόρερ τους Ρέγιες (62’) και Αγουέρο (83’).

Οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν φέτος τη δεύτερη κούπα Γιουρόπα Λιγκ μέσα στην τελευταία τριετία, επικρατώντας στον τελικό του Βουκουρεστίου της συμπατριώτισσας Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-0 (μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φαλκάο, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο 7’ και στο 34’, με τον Ντιέγκο να κάν
Keywords
Τυχαία Θέματα