Σκάνδαλα παιδεραστίας από ιερείς αποκαλύφθηκαν στο Λος Άντζελες

Σε σειρά αποκαλύψεων προχωρά ο αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες Ζοσέ Γκόμεζ που δημοσιοποίησε δεκάδες φακέλους που αφορούν περιπτώσεις παιδεραστίας με «πρωταγωνιστές» ιερωμένους.

Σύμφωνα με τους Times του Λος Άντζελες, η εκκλησία επί τρία χρόνια προσπαθούσε να αποσιωπήσει έγγραφα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940 μέχρι σήμερα, γεγονός που δείχνει ότι επιχείρησε να εμποδίσει τις έρευνες της αστυνομίας οι οποίες διενεργούνται μετά τις κατηγορίες για κακοποιήσεις.

Στους

124 φακέλους που έδωσε στη δημοσιότητα η αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες περιέχονται πληροφορίες για 82 συνολικά υποθέσεις παιδεραστίας, ενώ ο προκάτοχος του Γκόμεζ καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι απαλλάχθηκε των διοικητικών και δημοσίων καθηκόντων του στην ιεραρχία της εκκλησίας.

«Οι κακοποιήσεις αυτές χρονολογούνται δεκάδες χρόνια πριν. Ωστόσο αυτό δεν τις κάνει λιγότερο σοβαρές», γράφει ο αρχιεπίσκοπος Γκόμεζ στην ιστοσελίδα και προσθέτει: «Η ανάγνωση των εγγράφων αυτών προκαλεί πόνο και αποτροπιασμό. Η συμπεριφορά που περιγράφεται στους φακέλους αυτούς είναι αποκρουστική, σατανική. Δεν υπάρχει συγχώρεση, δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτό που συνέβη στα παιδιά αυτά».

«Οι εμπλεκόμενοι ιερείς είχαν καθήκον να είναι οι πνευματικοί πατέρες των παιδιών αυτών και αμάρτησαν, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε σήμερα αυτές τις φοβερές αδυναμίες» υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες.

Τι υποστηρίζουν τα κακοποιημένα άτομα

Η απαλλαγή του Ρότζερ Μαχόνι από τα καθήκοντά του, για το δίκτυο των επιζήσαντων κακοποιημένων από τους ιερείς ατόμων (Snap) είναι «μόλις ένα μικρό καθυστερημένο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Το μάθημα για τα μέλη της Καθολικής Εκκλησίας είναι εδώ σαφές: αν πετυχαίνετε να συγκαλύπτετε τα κακουργήματά σας, μπορείτε να διατηρείτε τη θέση σας. Αν, ωστόσο, δεν το πετύχετε, υπάρχει ένας εξαιρετικά μικρός κίνδυνος να κληθείτε να πληρώσετε κάποιες ελαφρές συνέπειες», γράφει ο Ντέιβιντ Κλόχεσι, ο διευθυντής της Snap, σε ανακοίνωσή του.

The post Σκάνδαλα παιδεραστίας από ιερείς αποκαλύφθηκαν στο Λος Άντζελες appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα