Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ευρώπη

Με επικίνδυνους ρυθμούς ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το πολικό ψύχος που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη. Μόνο η Ουκρανία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 120 νεκρούς από την κακοκαιρία, ενώ η Gazprom προειδοποιεί για τυχόν ελλείψεις στο φυσικό αέριο λόγω αυξημένης ζήτησης στην παγωμένη Ευρώπη. Το πολικό...
ψύχος που σαρώνει την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ελλείψεις στην προμήθεια φυσικού αερίου, ωστόσο ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις επιπλέον ποσότητες φυσικού
αερίου που ζητούν οι ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το BBC, οκτώ χώρες - Πολωνία, Σλοβακία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Ιταλία- έχουν δει μείωση στην προμήθεια φυσικού αερίου λόγω της αυξημένης ζήτησης στη Ρωσία, αν και η κατάσταση μέχρι στιγμής βρίσκεται υπό έλεγχο.

Τις τελευταίες ημέρες οι χώρες της Ευρώπης είδαν τα θερμόμετρά τους να φτάνει μέχρι και τους -35 βαθμούς Κελσίου.

Χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Βοσνία, εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τα αποθέματα που διέρχονται από την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, στην Ουκρανία τουλάχιστον 122 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία από το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα από τις 27 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. Οι θερμοκρασίες το τελευταίο διάστημα κυμαίνονται στην Ουκρανία από -16 ως -21 βαθμούς στη διάρκεια της ημέρας και -30 τη νύχτα.

Στην Πολωνία, οκτώ άτομα πέθαναν την Παρασκευή από το κρύο και άλλα δύο έχασαν τη ζωή τους λόγω εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα.
Keywords
Τυχαία Θέματα