Ψάχνουν συνεργούς και «γιάφκες»

Στους τέσσερις ασύλληπτους δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης και στον εντοπισμό γιάφκας επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Ήδη η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων για τις δύο ληστείες και τις δύο πλαστές ταυτότητες που είχαν πάνω τους προκειμένου να βρει περισσότερα στοιχεία για τα σπίτια που ενδεχομένως είχαν ενοικιάσει. Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης

για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» και των τεσσάρων ασύλληπτων.

Η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες, ηλικίας 20,22, 24 και 25 ετών να έχουν εμπλακεί σε άλλες ληστείες κατά το παρελθόν. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, για δύο από τους κατηγορούμενους είχαν εκδοθεί συνολικά έξι εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και δύο ακόμη είναι σπουδαστές.

Οι τέσσερις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια φώναξαν συνθήματα κατά δικαστών, πολιτικών και της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται να πουν οτιδήποτε στις αρχές.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων.

BINTEO: Η στιγμή της σύλληψης- Στον εισαγγελέα οι δράστες

The post Ψάχνουν συνεργούς και «γιάφκες» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα