Πρόσω ολοταχώς για την συγχώνευση Εθνική – Eurobank

Στην θέση πρόσω ολοταχώς βρίσκεται το «τιμόνι» για την συγχώνευση Εθνικής – Εurobank, καθώς η διαδικασία για την ανταλλαγή μετοχών συνεχίζεται απρόσκοπτα αν και ο μεγαλύτερος αριθμός των μετόχων θα συμμετάσχει στην διαδικασία τις τελευταίες ημέρες (αύριο και την Παρασκευή).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, μέχρι τώρα οι μέτοχοι της Eurobank που έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή (58 Εθνικές για κάθε 100 Eurobank) είναι

αρκετοί και το ποσοστό που διαμορφώνεται είναι αρκετά ικανοποιητικό, και σε κάθε περίπτωση διαμορφώνεται κάτω από το 70%. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τελικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η λήξη της ημερομηνίας ανταλλαγής είναι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός: Οι μέτοχοι που θα παραδώσουν από τώρα τις μετοχές τους τις δεσμεύουν και δεν μπορούν να τις πουλήσουν. Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες μέτοχοι της Εθνικής πωλούσαν τις μετοχές της Εθνικής για να αγοράσουν Eurobank καθώς με τις τιμές που υπήρχαν θα κατέχουν περισσότερες μετοχές της Εθνικής μετά το τέλος της διαδικασίας.

Κλειδωμένη η συμφωνία Εξάλλου, η συμφωνία- όπως και η σχέση ανταλλαγής- είναι κλειδωμένη από την αρχή μετά την συμφωνία του Ομίλου Λάτση ο οποίος έδωσε το 33,6% των μετοχών. Ακόμη, όμως, κι αν οι μέτοχοι περιμένουν τον Ιούλιο για την νομική συγχώνευση θα μπορούν να δώσουν και τότε τις μετοχές τους.

The post Πρόσω ολοταχώς για την συγχώνευση Εθνική – Eurobank appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα