Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 700 εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η εθελούσια έξοδος θα κρατήσει μια με δύο εβδομάδες και στην περίπτωση που δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα η διοίκηση του ΤΤ θα ξανασκεφτεί τι άλλα μέσα έχει στη διάθεσή της, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΤΧΣ Χαράλαμπος Κύρκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που θα αφορά περίπου 700 εργαζομένους, από το σύνολο των περίπου 3.000 που απασχολεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Κύρκος ανακοίνωσε ότι το νέο ΤΤ θα προχωρήσει σε επανατιμολόγηση τόσο δανείων

συνολικού ποσού 1,4 δισ. ευρώ, κυρίως στεγαστικών, αλλά και προθεσμιακών καταθέσεων, με στόχο την εκλογίκευση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα της αγοράς (πτώση για τα καταθετικά επιτόκια και άνοδος για τα επιτόκια δανείων).

Όπως ανέφερε η διοίκηση του ΤΧΣ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, υπάρχει υπόδειξη της τρόικας το ΤΤ να τεθεί προς πώληση εντός των επόμενων έξι μηνών. Τόσο ο κ. Κύρκος όσο και ο πρόεδρος του ΤΧΣ Παναγιώτης Θωμόπουλος, επισήμαναν ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται αυστηρά δεδομένο, καθώς δεν προεξοφλείται ότι μέχρι τότε θα βρεθεί επενδυτής με διαθέσιμα κεφάλαια να εξαγοράσει το ΤΤ. Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες -που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για το νέο ΤΤ- βρίσκονται στην παρούσα φάση σε διαδικασίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που δεν τους επιτρέπει με ευκολία να προχωρήσουν και στην απορρόφηση του ΤΤ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμόπουλος, επισημαίνοντας ότι η τρόικα μπορεί να δεχθεί σοβαρούς λόγους για παράταση της διαδικασίας.

Ερωτηθείς εάν οι συνολικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μπορεί να καλυφθούν από τα κεφάλαια που έχουν ήδη προβλεφθεί, ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα 50 δισ. ευρώ αρκούν.
Σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του ΤΧΣ επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι από τις αποφάσεις που ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν (ATEbank, T Bank, TT και ορισμένες συνεταιριστικές) διασώθηκαν 29,5 δισ. ευρώ καταθέσεων και 10.000 θέσεις εργασίας.

The post Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 700 εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα