Προανακριτική για τον Ακη Τσοχατζόπουλο

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Συγκεκριμένα...
υπέρ της πρότασης, η οποία κάνει λόγο για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του κ. Τσοχατζόπουλου
για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ψήφισαν 226 βουλευτές, εννέα ψήφισαν κατά, εννέα «παρών», ενώ βρέθηκαν ένα λευκό και πέντε άκυρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος θα στείλει επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να ορίσουν τα μέλη τους στην Επιτροπή. Η Ειδική Επιτροπή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελείται από 13 μέλη, εφόσον συμμετέχουν θα όλα τα κόμματα: επτά από το ΠΑΣΟΚ, τρία από τη ΝΔ και από ένα μέλος από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής θα πρέπει να υποβάλλει το πόρισμά της και το αποδεικτικό υλικό μέχρι την 6η Ιουνίου.

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση ζήτησε συνολική διερεύνηση, ενώ ο ΛΑΟΣ αποχώρησε από τη διαδικασία της συζήτησης, τονίζοντας ότι η προανακριτική επιτροπή θα έπρεπε να αφορά όλους τους τυχόν εμπλεκόμενους και όχι μόνο για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα