Πολιτική τιτανομαχία τη Κυριακή, κρίση ώρα μηδέν

Διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους προκειμένου να πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη των αρχηγών, την Κυριακή το βράδυ, πριν τη συνάντηση, δηλαδή, του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας για το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και πριν το άτυπο Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Το Έθνος", συνεργάτες του κ. Σαμαρά
ήρθαν σε επικοινωνία με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για να κλείσει το ραντεβού της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, το απόγευμα, συνάντηση με την τρόικα θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν καταθέσει αίτημα για την πραγματοποίηση μιας σύσκεψης των τριών αρχηγών, τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Κουβέλης, με το Μέγαρο Μαξίμου να προσανατολίζεται σε σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ την Τρίτη στη Φραγκφούρτη.

Ωστόσο, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί φέρονται ότι επέμειναν, καθώς τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο προκαλούν αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ και ως εκ τούτου θεωρούν επιβεβλημένη την κατάθεση των προτάσεών τους, ώστε να μεταφερθεί ενιαία θέση των κυβερνητικών εταίρων προς τους δανειστές.

Ηδη τόσο ο κ.Βενιζέλος, όσο και ο κ.Κουβέλης έχουν επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, ζητώντας την πραγματοποίηση της σύσκεψης, ενώ έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικώς από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Τρίτη στο Βερολίνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα