Πήρε το ντέρμπι και την πρωτιά ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1, επικρατώντας στην παράταση του Παναθηναϊκού με 87-83. Το ματς ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να...
εξασφαλίζει με τη νίκη του αυτή την πρώτη θέση στην κανονική περίοοδο και το πλεονέκτημα
έδρας στα πλέι οφ.

Οι Γιοτάμ Χαλπερίν και Τζαμόν Γκόρντον θύμισαν κάτι από... Νεστέροβιτς και Ερτσεγκ του αγώνα στο ΟΑΚΑ όντας εκείνοι που οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1.

Φαίνεται ότι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τους... είχε προετοιμάσει κατάλληλα για την αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής και αυτό φάνηκε από την εμπιστοσύνη που έβγαζε ο Ισραηλινός γκαρντ στο παρκέ του ΣΕΦ.

Ο Χαλπερίν πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα σε ένα ματς που ήταν από αδιάφορο έως κακό στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια όμως αποζημίωσε και με το παραπάνω τους λάτρεις του αθλήματος, πόσω μάλλον τους 10.000 φίλους του Ολυμπιακού που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε άνετα τη νίκη, με αντεπίθεση διαρκείας, ωστόσο, οι "πράσινοι" έφεραν το ματς στην ισοπαλία (76-76) και στην παράταση. Εκεί, ωστόσο, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με εντυπωσιακό σερί 8-0 που έκρινε και τον αγώνα.
Δεκάλεπτα: 16-15, 34-32, 60-52, 76-76 (κ.α.) -Παράταση 87-83

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 9, Γκόρντον 8, Σπανούλης 2, Μπουρούσης 12, Κέσελ 2, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 25 (6), Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 12 (3).

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 15, Μπατίστ 16, Φώτσης 13, Σάτο 2, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 21, Βουγιούκας 2, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου.
protothema
Keywords
Τυχαία Θέματα