Πέταξε 573 εκ. ευρώ στα... σκουπίδια!

Η Τσέλσι απέτυχε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ξοδεύοντας 573 εκ. ευρώ σε μεταγραφές μέσα σε οκτώ χρόνια, ποσό που ξεπερνά το μεταγραφικό μπάτζετ όλων των ομάδων (Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μίλαν, Μ. Γιουνάιτεντ, Ίντερ) που πήραν το τρόπαιο σε αυτό το διάστημα.
"Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία", λέει η γνωστή παροιμία και όπως φαίνεται...
είναι αλήθεια όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Καλύτερο παράδειγμα από την Τσέλσι δεν μπορεί να υπάρξει όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Και τι εννοούμε με αυτό; Η ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει ξοδέψει περίπου 573 εκ. ευρώ σε μεταγραφές τα τελευταία οκτώ
χρόνια, ποσό που Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ μαζί (οι οποίες πήραν το Τσάμπιονς Λιγκ) δεν έχουν δώσει σε αυτό το διάστημα! Θέλετε και το καλύτερο;
Ακόμα και αν προσθέσουμε τα χρήματα των ομάδων που απέκλεισαν την Τσέλσι αλλά δεν πήραν τίτλο, πάλι οι Μπλε είναι νικητές! Ας τα δούμε πιο αναλυτικά ανά σεζόν, αλλά πρώτα λίγα στατιστικά.

Στα οκτώ χρόνια του Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι έχει αποκλειστεί πέντε φορές από ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο, οπότε λόγω στατιστικής ίσως φέτος δούμε την Γιουνάιτεντ να κατακτά το τρόπαιο.

Σεζόν 2003-2004: Το πήρε η Πόρτο

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Ρώσο μεγιστάνα που έδωσε με το καλημέρα 136 εκ. ευρώ σε μεταγραφές χειμώνα καλοκαίρι. Αποτέλεσμα; Αποκλείστηκε στους "4" της διοργάνωσης από την Μονακό.

Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν ήταν και ο γνωστός μας από τον Πανιώνιο Γιούργκεν Μάχο (!), ο Γκέρεμι της ΑΕΛ, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, ο Κλοντ Μακελελέ και ο Άντριαν Μούτου.

Σεζόν 2004-2005: Το πήρε η Λίβερπουλ

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πήρε τον Μουρίνιο στην Τσέλσι όμως Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατέκτησε. Σε μεταγραφές ξόδεψε 102 εκ. ευρώ, με τους Ντρογκμπά, Τσεχ, Ρόμπεν, Καρβάλιο και Κέζμαν να είναι μερικοί από τους παίκτες που ήρθαν.

Η Τσέλσι αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ στους "4" της διοργάνωσης, με τους κόκκινους να έχουν ξοδέψει το καλοκαίρι 30 εκ. ευρώ. Εκείνη τη σεζόν πήγε και ο Τζιμπρίλ Σισέ στο Λίβερπουλ.

Σεζόν 2005-2006: Το πήρε η Μπαρτσελόνα

Λίγες μεταγραφές πολλά χρήματα και πάλι για την Τσέλσι, που έδωσε 61.4 εκ. ευρώ χειμώνα-καλοκαίρι. Μεταξύ των παικτών ήταν και οι Εσιέν, Ντιαρά.

Η πλάκα είναι πως η Τσέλσι αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στους "16", η οποία κατέκτησε και τον τίτλο ξοδεύοντας το καλοκαίρι... μηδέν ευρώ σε μεταγραφές!


Σεζόν 2006-2007: Το πήρε η Μίλαν

Πάλι αρκετά χρήματα για την Τσέλσι που έδωσε 59 εκ. ευρώ και απέκτησε Σεφτσένκο και Μπάλακ, χωρίς να δει χαρά όμως. Οι Μπλε αποκλείστηκαν από την Λίβερπουλ στους "4" της διοργάνωσης.

Το τρόπαιο πήρε η Μίλαν που ξόδεψε μόλις 7.5 εκ. ευρώ σε μεταγραφές συν τον Ρονάλντο ελεύθερο από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ενώ η Λίβερπουλ είχε δώσει 28 εκ. ευρώ.

Σεζόν 2007-2008: Το πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λίγες μεταγραφές πάλι, πολλά χρήματα όμως. Συνολικά δαπανήθηκαν 49 εκ. ε
Keywords
Τυχαία Θέματα