Πάσχα στο Λευκό Οίκο – 35.000 πολίτες θα γιορτάσουν με τον Ομπάμα [βίντεο]

Η ετήσια παραδοσιακή γιορτή των αυγών του Πάσχα θα διεξαχθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρόεδρος Ομπάμα θα υποδεχθεί περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στον κήπο του για να γιορτάσουν μαζί, ενώ από μέρες ο Λευκός Οίκος είχε δημοσιεύσει ένα έξυπνο βίντεο με την ανακοίνωση για τη φετινή γιορτή.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή, άνθρωποι από κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ θα έρθουν να διασκεδάσουν με

τα παιδιά και τις οικογένειες τους σε μία παραδοσιακή γιορτή που τελείται κάθε χρόνο για περισσότερο από ένα αιώνα. Συγκεκριμένα, το λεγόμενο «Easter Egg Roll» υπάρχει ως έθιμο από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς πρώτος επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αυγά στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το έθιμο, η ημέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως αθλήματα και μαγειρική με στόχο να ενισχυθεί η εκπαίδευση των οικογενειών στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση, ενώ η θεματική της φετινής γιορτής είναι «Να είσαι υγιής, να είσαι δραστήριος, να είσαι ο εαυτός σου» και είναι εμπνευσμένη από τις πρόσφατες δραστηριότητες της Μισέλ Ομπάμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το «κάλεσμα» του Προέδρου Ομπάμα για το φετινό Easter Egg Roll

The post Πάσχα στο Λευκό Οίκο – 35.000 πολίτες θα γιορτάσουν με τον Ομπάμα [βίντεο] appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα