Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας

Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας υπέβαλε πριν από λίγο ο Κρίστιαν Βουλφ, με δήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Προεδρικό Ανάκτορο "Bellevue".
Χθες το βράδυ, έπειτα από δύο μήνες αλλεπάλληλων αποκαλύψεων, η εισαγγελία του...
Αννόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος. Η τελική απόφαση επρόκειτο να ληφθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι είχαν ήδη δηλώσει ότι δεν θεωρούν ότι ο κ. Βουλφ διαθέτει πια το ηθικό ανάστημα για να παραμείνει
στην θέση του.
Ο 52χρονός, δέχεται από τα μέσα Δεκεμβρίου τις επικρίσεις των μέσων ενημέρωσης , τα οποία τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να "πνίξει" μία υπόθεση ιδιωτικού δανείου που έλαβε από τη σύζυγο βιομηχάνου φίλου του όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.
Εκτοτε, δεν έχει περάσει εβδομάδα που να μην έχει έλθει στο φως νέα παρόμοια υπόθεση. Ο Κρίστιαν Βουλφ έχει απορρίψει τις κατηγορίες και στις αρχές Ιανουαρίου απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του.
Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, τα καθήκοντα του προέδρου θα εκτελεί ο πρόεδρος της 'Ανω Βουλής (Bundesrat) Χορστ Ζέεχοφερ, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Σε λίγη ώρα αναμένεται δήλωση και της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή της στην Ρώμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα