Πακέτο διάσωσης 80 δισ. ευρώ για την Πορτογαλία

Τη διάθεση πακέτου διάσωσης ύψους 80 δισ. ευρώ προς την Πορτογαλία, με παράλληλη εφαρμογή μέτρων σκληρής λιτότητας και προγράμματος μαζικών αποκρατικοποιήσεων στη χώρα, ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, κατά την άτυπη συνεδρίαση των ...
υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Η βοήθεια, που δίνεται μετά την προσφυγή της Πορτογαλίας στο Μηχανισμό Στήριξης τα ξημερώματα της Πέμπτης θα έχει τριετή διάρκεια.

Στόχος των διαπραγματεύσεων, μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να εξασφαλιστεί η συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας,
ανάμεσα στην υπό παραίτηση κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις 16 Μαΐου.

Η πρώτη δόση θα μπορούσε να απελευθερωθεί εντός 10 ημερών, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το μερίδιο των χωρών της ευρωζώνης θα κινείται στα 54 δισεκατομμύρια ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από το ΔΝΤ.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής Ντομινίκ Στρος Καν, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αντιδράσει άμεσα προκειμένου να συμμετάσχει στις προσπάθειες των ευρωπαίων για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας στην Πορτογαλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα