«Παγώνει» προσωρινά η διαγραφή των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου

Προσωρινό απαγορευτικό διάταγμα διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου μέχρι τις 05/04/2013, εξέδωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο, κατόπιν αιτήματος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου μέσω του δικηγόρου Κώστα Βελάρη.

Μιλώντας στο SigmaLive, o δικηγόρος Κώστας Βελάρης, εξήγησε ότι το διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών, κ. Μιχάλη Σαρρή, και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, κ. Πανίκου Δημητριάδη,

προνοούσε τη διαγραφή μετοχών που κατέχονται σήμερα από περίπου 105.000 μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, χωρίς καμιά προοπτική ανάκτησης τους, ακόμα και σε περίπτωση που η τράπεζα περάσει σε κερδοφορία.

Ο Κώστας Βελάρης, είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν προβλέπεται αλλά ούτε είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup, εφόσον ο νόμος που ψηφίστηκε στις 22/3 παρέχει εναλλακτικές λύσεις που επιτυγχάνουν τον προσδοκόμενο σκοπό χωρίς τη διαγραφή των υφιστάμενων δικαιωμάτων.

«Η Κεντρική Τράπεζα ενήργησε εν σπουδή, αμελέτητα και χωρίς να λάβει υπόψη περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων ανθρώπων», είπε ο Κώστας Βελάρης.

Δείτε εδώ αναλυτικά το προσωρινό απαγορευτικό διάταγμα

The post «Παγώνει» προσωρινά η διαγραφή των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα