Πάγωμα στις αντικειμενικές αξίες προχωράει το ΥΠΟΙΚ


Η βελτίωση του κλίματος στην αγορά των ακινήτων , η οποία βρίσκεται σε ύφεση, οδηγεί το επιτελείο του υπ. Οικονομικών στην εισήγηση δύο μέτρων, τα οποία θα
συμπεριλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο πάγωμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων - οι οποίες βάση των αρχικών προβλέψεων θα αυξάνονταν το Φθινόπωρο του 2011 - καθώς και
στην παράταση της αναστολής του Πόθεν Εσχες για την πρώτη κατοικία.
Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται άλλωστε να οριστικοποιηθούν και να παρουσιαστούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο όπως προέκυψε από το άτυπο υπουργικό της Δευτέρας θα ψηφιστεί στην Βουλή μετά την Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου (23 -24).
Όσον αφορά το αφορολόγητο, η κυβέρνηση εξετάζει την θέσπιση έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ, ως ισόποσο μέτρο για να μπορέσει να το διατηρήσει στα ίδια επίπεδα μετά και τις έντονες αντιδράσεις. Παράλληλα θα οριστικοποιηθεί και ο τρόπος εφαρμογής της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης μέτρο το οποίο εξετάζεται να συνοδεύεται και από τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια.
Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία αναμένεται επίσης να περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά για ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας καθώς και αύξηση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα