Όταν εκείνη αποφεύγει το σεξ γιατί δε νιώθει καλά...

Το 52 % των γυναικών δηλώνουν ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο σώμα τους δεν τις επιτρέπει να αισθανθούν άνετα στο κρεβάτι.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες αισθάνονται τόσο άσχημα με το βάρος τους, που αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφό τους. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νέα έρευνα.

Περίπου το...
52 % των γυναικών δήλωσαν ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο σώμα τους δεν τις επιτρέπει να αισθανθούν άνετα στο κρεβάτι.

Ακόμη περισσότερες γυναίκες όμως τα "έριξαν" στην κούραση για την έλλειψη διάθεσης για την προοπτική μιας νύχτας πάθους.

Οι ειδικοί σχολίασαν ότι η δημοσκόπηση έδειξε ότι πολλές γυναίκες υποφέρουν από ένα συνδυασμό εξωπραγματικών προσδοκιών για την εμφάνισή τους και μιας όλο και πιο πολυάσχολης ζωής και προειδοποίησαν ότι όλο αυτό ήταν αναπόφευκτο να έχει αντίκτυπο στις σχέσεις τους.

Η έρευνα με τίτλο "Sex In The Nation", που έγινε σε 4.000 άτομα, διαπίστωσε ότι το 29 % των γυναικών ανέφεραν το γεγονός ότι ένιωθαν χοντρές ως λόγο για την αποφυγή του σεξ, με ένα επιπλέον 23 % να ενοχοποιούν την αμηχανία τους για την εικόνα του σώματός τους.

Τα ποσοστά για τους άνδρες, που πήραν μέρος στη μελέτη, ήταν 8 % και 11 %, αντίστοιχα.

Ο μεγαλύτερος εχθρός του πάθους για όλους ήταν η κούραση, με το 72 % των γυναικών να δηλώνουν ότι το έχουν αναφέρει στους συντρόφους τους ως αιτία για την έλλειψη όρεξης για σεξ, ακολουθούμενο από το αίσθημα ότι δεν είναι ελκυστικές (34 %), την αδιαθεσία (33%) και το στρες (32%).

Η ειδική σε θέματα ψυχοσεξουαλικής αγωγής, Δρ Catherine Hood, η οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι πολλές γυναίκες «αισθάνονται την πίεση να ανταποκριθούν στο όραμα της τελειότητας, που απλώς δεν είναι ρεαλιστικό».

Από το σύνολο των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 13 % ανέφεραν ότι είχαν κάνει σεξ με τα φώτα σβηστά από αμηχανία να τις δει ο σύντροφός τους γυμνές και μία στις δέκα ότι θα ήθελαν να είναι πιο τολμηρές στην κρεβατοκάμαρα αλλά προτίμησαν τις γνωστές σεξουαλικές στάσεις επειδή αισθάνθηκαν ντροπή για κάποια μέρη του σώματός τους.

Το ένα πέμπτο των παντρεμένων παραδέχτηκαν ότι είχαν χαμηλή λίμπιντο, ακολουθούμενοι από εκείνους που συζούν με το σύντροφό τους (18 %), τους διαζευγμένους και τους εργένηδες (17 %) και τους χήρους (14 %).

Το 6 % των ερωτηθέντων που ήταν παντρεμένοι ή συζούσαν ομολόγησαν ότι είχαν βαρεθεί τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά το 19 % δήλωσαν ότι η λίμπιντό τους θα μπορούσε να αυξηθεί αν είχαν περισσότερο χρόνο για να περάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ένα ανησυχητικό 6 % των γυναικών παραδέχτηκαν ότι κάνουν σεξ με το σύντροφό τους μόνο από καθήκον.

Η Δρ Hood πρόσθεσε: «Η λίμπιντο είναι ένα μίγμα φυσικών και ψυχολογικών παραγόντων - είναι διαφορετικό πράγμα για κάθε γυναίκα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξαναβρεί τη χαμένη της λίμπιντο».

«Τα ζευγάρια πρέπει να βρουν χρόνο για να επανοικοδομήσουν την οικε
Keywords
Τυχαία Θέματα