Οριακή νίκη για τον Νετανιάχου-Σχηματίζει εύθραυστη κυβέρνηση στο Ισραήλ

Μεγάλη προσπάθεια θα πρέπει να καταβάλει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου για το σχηματισμό κυβέρνησης, με τις έδρες στη νέα Βουλή της χώρας να κατανέμονται σχεδόν ισόποσα, καθώς τα κεντροδεξιά και υπερορθόδοξα κόμματα συγκέντρωσαν 60 έδρες και τα κεντροαριστερά με τα αραβικά τον ίδιο αριθμό.

Το κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού του Ισραήλ συγκεντρώνει 31 έδρες στο Κοινοβούλιο, έντεκα λιγότερες από την προηγούμενη αναμέτρηση,

κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσει νέες συμμαχίες για τη δημιουργία κυβέρνησης.

Πλέον ο Νετανιάχου θα αναγκαστεί να συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του το νέο κεντρώο κόμμα Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον) που έκανε την έκπληξη στις εκλογές και εξασφάλισε 19 έδρες, αλλά φαίνεται να θέτει βαρύς όρους για να συμπράξει με τον πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις του ο Γαϊρ Λαπίντ, Αρχηγός του Γες Ατίντ, είπε ότι δεν θα γίνει φύλλο συκής σε μια σκληροπυρηνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σκοπεύει να επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερου κυβερνητικού σχηματισμού με ξεκάθαρη προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας και την αποτροπή απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.

The post Οριακή νίκη για τον Νετανιάχου-Σχηματίζει εύθραυστη κυβέρνηση στο Ισραήλ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα