Οικονομικές ατασθαλίες στο ταμείο τεχνικών ΔΕΗ

Για σωρεία καταστατικών, διαχειριστικών και οικονομικών παραπτωμάτων καταγγέλλεται το πρώην προεδρείο της ΕΤΕ ΔΕΗ. Ο διαχειριστικός έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής για την περίοδο 2010-2011 που έχει στη διάθεσή της η «Κ» και βρίσκεται ήδη στα χέρα του εισαγγελέα, αποδίδει σοβαρές κατηγορίες για οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες στα τρία μέλη του κατά την κρίσιμη περίοδο. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

• Οι

εισροές μελών δεν κατέληγαν στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΤΕ ΔΕΗ, αλλά –σε αντίθεση με τις διατάξεις του καταστατικού– το ποσό της επιταγής εξαργυρωνόταν και παρέμεινε αυτούσιο στα χέρια του ταμία.
• Στο ταμείο της ΕΤΕ ΔΕΗ καταγράφεται δαπάνη περιοδειών, για το έτος 2010, ύψους 215.640 ευρώ και 197.943 ευρώ για το 2011. Οπως σημειώνει η επιτροπή ελέγχου η συντριπτική πλειοψηφία τους πιστώνεται στα τρία μέλη του προεδρείου. Οι δαπάνες παρουσιάζουν εκτεταμένο έλλειμμα παραστατικών και λοιπών στοιχείων, σε σημείο που να ελέγχονται ως πλασματικές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ένας άλλος μεγάλος –ως προς το μέγεθος και το περιεχόμενο- τομέας εξόδων είναι οι μικροαποδείξεις που κάθε μήνα προσκόμιζαν, άγνωστο ποια, μέλη του Δ.Σ. αλλά και τρία πρόσωπα του σωματείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αποδείξεις που κατ’ επανάληψη βρέθηκαν από σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, είδη ένδυσης, οινοπνευματώδη ποτά, τσιγάρα, βενζίνες και άλλα… Το ύψος των αυτών των αποδείξεων για το 2010 φτάνει στο ποσό των 45.552 ευρώ και για το 2011 στο ποσό των 60.464 ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι ποσό 800 ευρώ, κατά μέσο όρο μηνιαίως, εμφανίζεται σε αποδείξεις για καθαριστικά της ΕΤΕ ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι μικροαποδείξεις προσκόμιζαν κατά κύριο λόγο τα μέλη του προεδρείου, χωρίς μάλιστα να επισυνάπτουν τα ονομαστικά τους στοιχεία ώστε να ελέγχεται η ονομαστική προέλευση των δαπανών. «Το εύρος και το μέγεθος των δαπανών από μικροαποδείξεις συνιστούν υπερβολική σπατάλη, αναιτιολόγητη εκροή εξόδων και ηθελημένη κακοδιαχείριση», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. Επίσης, διατυπώνει πολλά ερωτήματα για την εν λόγω ανάθεση εκδηλώσεων σε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο χωρίς να υπάρχουν προβλεπόμενες οικονομικές προσφορές.

Πρόβλημα καταγράφεται, γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής» και στο απεργιακό ταμείο του σωματείου. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι όλα τα χρήματα του απεργιακού ταμείου τα έτη 2010 και 2011 είχαν εκταμιευθεί παράνομα. Η δαπάνη των περιοδειών από το απεργιακό ταμείο για το 10μηνο του 2010 ανήλθε στο ποσό των 81.821.000 ευρώ. Μέσα στα έξοδα του απεργιακού ταμείου βρέθηκε απόδειξη κομμωτηρίου για κούρεμα, βαφή μαλλιών και περμανάντ!

ΠΗΓΗ: Η Καθημερινή της Κυριακής

The post Οικονομικές ατασθαλίες στο ταμείο τεχνικών ΔΕΗ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα