Οι «Πυρήνες» πίσω από τη συμπλοκή στην Πεύκη

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του δράστη της αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη, ταυτοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία του δράστη και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο δράστης ονομάζεται...
Θεόφιλος Μαυρόπουλος, είναι 21 ετών και σπουδαστής σε σχολή των ΤΕΙ σχετική με περιβαλλοντικές επιστήμες, στην Μυτιλήνη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του 21χρονου δράστη, Θεόφιλου Μαυρόπουλου, ταυτοποιήθηκαν με
αποτυπώματα από τη γιάφκα της Νέας Ιωνίας Βόλου, την οποία χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε πυροβολήσει από ελάχιστη απόσταση εναντίον των δύο αστυνομικών, με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Δακτυλικά αποτυπώματα του Θεόφιλου Μαυρόπουλου ταυτίστηκαν με αποτυπώματα, που είχαν βρεθεί:

Σε διαμέρισμα επί της οδούς Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου την 14-03-2011 είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, όπου την 14-03-2011 είχε διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο προανακριτικών ενεργειών για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 21χρονος είχε εγκαταλείψει την σχολή του και παραμένει άγνωστος ο τόπος διαμονής του, τους τελευταίους μήνες. Οι γονείς του ανέφεραν ότι ο γιος τους είχε εξαφανισθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Το περιπολικό έσπευσε το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Αιόλου και Επικούρου έπειτα από κλήση για «ενοχλητικό άτομο που παρενοχλούσε περαστικούς στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκης». Ωστόσο, όταν έφτασε στο σημείο παρατήρησε δύο άνδρες να μεταφέρουν ένα δίκυκλο. Θεωρώντας ύποπτες τις κινήσεις τους οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν σε ερωτήσεις αλλά οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη.

Όταν το περιπολικό ακινητοποίησε το μηχανάκι και ένας εκ των αστυνομικών «έπιασε» τον έναν από τους δράστες δέχθηκε τρεις σφαίρες εξ επαφής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο δράστης να του αρπάξει το όπλο. Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε μία σφαίρα στον ώμο. Ο δεύτερος δράστης κατάφερε να αρπάξει το περιπολικό και να διαφύγει.

Το περιπολικό βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης 16, στη Νέα Κηφισιά. Μέσα ήταν το όπλο του ενός αστυνομικού, που του έπεσε, όταν τραυματίστηκε.

Οι αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ και έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.

Ένας από τους αστυνομικούς που είχε δεχθεί τις τρεις σφαίρες φέρει τραύματα στον θώρακα από θραύσματα που τρύπησαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο άλλος έχει τραύμα από σφαίρα κοντά στον ώμο.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης αλλά και ένα κλεμμένο δίτροχο στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 20 κάλυκες.

Στόχος των δραστών ήτ
Keywords
Τυχαία Θέματα