«Όχι» της ΔΗΜΑΡ στη διατήρηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και το 2013

«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να δεχτεί την επιμήκυνση ενός κοινωνικά άδικου φόρου στο όνομα μιας αμφισβητήσιμης αποτελεσματικότητας. Η κυβερνητική δέσμευση για «σταδιακή διόρθωση των αδικιών» πρέπει να υλοποιηθεί», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την ισχυρή της διαφωνία σχετικά με το ενδεχόμενο εφαρμογής του ΕΕΤΗΔΕ το 2013 και της αντίστοιχης μετάθεσης

του χρόνου επιβολής του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στο 2014 και επισημαίνει ότι: «Ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας παράγει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, είναι περισσότερο δίκαιος και δημοσιονομικά αποδοτικός. Φορολογεί την ακίνητη περιουσία όλων και διευρύνει σημαντικά τη φορολογική βάση, ελαφρύνοντας φορολογικά το 80% του πληθυσμού. Ενσωματώνει κοινωνικές πρόνοιες σε σχέση με τη φορολόγηση των ανέργων».

Σε αναλυτικό τεχνικό σημείωμα του τομέα Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνεται ότι το ενδεχόμενο διατήρησης του χαρατσιού που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ «δεν έχει συζητηθεί σε καμία συνάντηση στην οποία συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ».

«Η κάθετη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ οφείλεται στο γεγονός ότι η αναβολή εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων σημαίνει την παράταση του ΕΕΤΗΔΕ, κάτι το οποίο επιβαρύνει δυσανάλογα τα φτωχότερα νοικοκυριά», τονίζεται στην ανακοίνωση των συνεργατών του Φώτη Κουβέλη.

The post «Όχι» της ΔΗΜΑΡ στη διατήρηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και το 2013 appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα